Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya katı
1 kase frambuaz
1 kase çilek
1 çay bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Üzerine;
1/2 poşet kremşanti
1/2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pandispanya ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Hazırlanan krema pastanın üzerine yayılır. Frambuaz taneleri yıldız şeklinde pastanın ortasına dizilir. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve krema torbasına doldurularak yıldız şeklinin etrafına boşluk kalmayacak şekilde sıkılır. Pastanın kenarları dilimlenmiş çilekle süslenir, bir gece dinlendirilip servis yapılır.Afiyet olsun.
6 yorum:
Canım 41 kere maşallah hızına yeti
şemiyorum ben bu muhteşem pastayı alsam kızmassın değil mi sevgiler..
kızım görünce hiiiiiiiiiiii çok güzel dedi...gerçekten çok güzel...ellerine sağlık....
YAAA,ÇOK GÜZEL OLMUŞ,SUNUM HARİKA,EMİNİM TADI DA ÇOK GÜZELDİR:)ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM....
valla deryacımın dediği gibi MASALLAH SANA kız nazar etcen kendine biraz da kötü seyler yap :))
sen muhtesemsin
ayrıca tatlım ;Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN!
SEVGİLİLER GUNUN KUTLU OLSUN...
SEVGİLER
SEVİL
CANIM ,NE GÜZEL DEĞERLENDİRMİŞSİN ,ELİNE SAĞLIK ,MUHTEŞEM OLMUŞ,FRAMBUAZA BAYILIRIM.
Uydurulmuşu böyle güzel görünüyorsa diğerleri nasıl görünüyor bilmem. Muhteşem bu pasta. ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder