Malzemeler :
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
yarım yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 yemek kaşığı margarin (Becel kullandım.)
4 su bardağı et suyu
tuz (Ben etsuyu tableti kullandığım için eklemedim.)
Üzerine;
halka dilimlenmiş sucuk
kırmızıbiber
Yapılışı :
Sarımsaklar iyice ezilir. Ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı, sirke, margarin, un ve et suyu bir tencereye alınır. Topaklanmaması için iyice karıştırılır ve tencere ocağa oturtulur. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Bir tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin ve halka doğranmış sucuklar alınır ve sucuklar çevrilerek pişirilir. Hazırlanan paça geniş bir tabağa alınır, üzerine sucuklar yerleştirilir. Tavada kalan yağa biraz kırmızıbiber eklenip, kızdırılır ve paçanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak hemen servis yapılır.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Çok değişikmiş canım ellerine sağlık...
CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
SEVGİLER
BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..
İLK KEZ GÖRDÜĞÜM BİR YEMEK.LEZİZ GÖRÜNÜYOR.HAYIRLI İFTARLAR BİRSEL HANIM
harika bir tat olduğuna eminim, ne değişik yemeklerimiz var, eline sağlık arkadaşım sevgilerimle
nurdanın mutfağı
harikasın arkadaşım...zaten ekşili çorbalara bayılırım...ellerine sağlık...kolaylıklar diliyorum...afiyet olsun...
Eilne sağlık canım ilk defa gördugum bır tarif.Afiyet şeker olsun.
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor
ilk defa gördüm ama çok nefis görünüyor.ellerine sağlık.afiyetler olsun..
İlk ben bu tarifi sevimlimutfakta görmüştüm denedim çok güzel oldu sizinkide öyledir.Ellerne sağlık.
Yorum Gönder