Disable Copy And Past

24 Mart 2009 Salı

Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye


Fotoğraf pek güzel çıkmadı ama tadı muhteşem oldu. Çaycuma'ya gittiğimde dayımın gelini cevizli olarak yapmıştı, ben fındık kullandım. Fındıklı da, cevizli de çok güzel oluyor.

Malzemeler :
1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
yarım su bardağı hindistancevizi
yarım su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
3 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzerine;
yumurta akı
iri çekilmiş fındık ya da ceviz

Yapılışı :
Margarin ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Un hariç diğer malzemeler de eklenerek harmanlanır. Azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına, sonra iri çekilmiş fındık ya da cevize batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (Kurabiyelerin üzeri kızarmayacak.)
Afiyet olsun.

4 yorum:

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık birsel ciğim,tabağı aldım kusura bakma:)sana ve irem e kocamannn öpücükler....hastayım kurabiyelerine:)

Renkli Kurabiyeler - Zülbiye dedi ki...

resim gayette güzel çıkmış kurabiyeler çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık.
sevgilerimle,

derya dedi ki...

Birselciğim ellerine sağlık harika olmuş kocaman sevgiler..

MELTEM dedi ki...

BİRSEL HANIM;çok güzel tarifler yayınlıyorsunuz.Elleriniz dert görmesin.Kurabiyelerinizde çok enfes görünüyorr..Kucak dolusu sevgiler yolluyorum.Kızınızı da öpüyorum.HOŞÇAKALIN....