Malzemeler :
1 kg. milföy hamuru (Tepsinin büyüklüğüne göre miktar değişebilir.)
1 adet hazır börek yufkası
2 yumurta
1/2 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ
İç malzeme:
1/2 kg. pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık salça
Tuz
1 çay bardağı su
1 kg. milföy hamuru (Tepsinin büyüklüğüne göre miktar değişebilir.)
1 adet hazır börek yufkası
2 yumurta
1/2 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ
İç malzeme:
1/2 kg. pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık salça
Tuz
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Pırasalar yıkanıp incecik doğranır. Sıvı yağda kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Salça ve su eklenip, tuzu ayarlanır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılarak pırasalar soğumaya bırakılır.
Milföylerin yarısı tepsiye yan yana gelecek şekilde dizilir. Üzerine kenarları dışarı sarkacak şekilde yufka serilir. İç malzeme yufkanın üzerine dökülüp, her tarafına yayılır. Kenardan sarkan yufkalar iç malzemenin üzerine kapatılır. Üzerine bir sıra daha milföy dizilir. Milföylerin kesik yerlerinden bıcakla bir kez geçilir ve orta kısımlarından + oluşturacak şekilde kesilir.
Çukur bir kapta yumurta, yağ ve maden suyunu mikser ile çırpılır. Hazırlanan karışım böreklerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökülür. 5-10 dk. bekletilerek milföylerin sosu çekmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Canim ellerine saglik borek missler gibi gorunuyor,olsa da yesem:)) opuyorum seni
Çok pratik ve çok lezzetli bir börek gerçekten.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
selam canım
ellerine sağlık canım herşey çok güzel görünüyor. siten çok güzel.. çaycumalıymışsın heralde bende ereğlide oturuyorum. seni tanıdığıma memnun oldum. herzaman takip edeceğim. sevgiler... :)
canım sen ne yaparsında gzüel olmaz ki.. elelrine sağlık harika görünüyor..sevgiler
canım ellerine sağlık börek çıtır çıtır nefis olmuş.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALDIM. SEVGİLERİMLE,
Yorum Gönder