Disable Copy And Past

7 Haziran 2010 Pazartesi

Dereotlu-Maydanozlı Poğaça




Malzemeler :
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için)
½ demet dereotu

7-8 dal maydanoz

(isteğe göre birkaç yaprak ıspanak da eklenebilir.)
aldığı kadar un


İçine;
Beyaz peynir


Yapılışı :
Yoğurma kabının içine biraz un ile kabartma tozu elenir. Unun ortası açılır ve içine tüm malzemeler ile ince kıyılmış dereotu-maydanoz eklenir. Oldukça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar elenmiş un ilavesi ile yoğurulur. Hamurdan koparılan parçalar avuç içinde açılıp içine peynirkonulur ve kenarları içe doğru katlanarak birleştirilir. (Pişerken açılmaması için iyice bastırılır.) Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

4 Haziran 2010 Cuma

Patatesli Lorlu Tepsi Böreği


Böreklerde genellikle kahvaltı için aldığım peyniri kullanırım, ilk defa lor peyniri ile börek yaptım. İrem her zaman ki gibi peynirlerini ayıklayarak yedi ama severek yaptığım, güzel ve kolay bir börek tarifi. Tarif için Hilal ve annesine teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
6-7 dal maydanoz
1 adet orta boy patates
300 gr. lor (250 gr. kullandım.)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Tuz

Yapılışı :
Börek tepsisi azıcık yumuşak margarin ile yağlanır. (Ben yağlı kağıt serdim.)Sütün içine; yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tatlı kaşığı yumuşak margarin ilave edilerek iyice karıştırılır.
Patates çiğden rendelenir; lor ve doğranmış maydanozla karıştırılarak tuz ilave edilir.
Birinci yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir ve sütlü karışımla ıslatılır. 2. kat yufkada aynı şekilde ıslatılır ve 2. yufkanın kenarları mektup gibi katlanarak iç malzemenin tamamı tepsiye eşit şekilde yayılır. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır. En üstteki yufka böreğin üzerine zarf gibi katlanır ve kalan sütlü karışım üzerine gezdirilir. Börek pişmeden uygun şekiller halinde kesilerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Alabaş (Kohlrabı) Salatası




Arkadaşımla servisten inip eve dönerken pazarın içinden geçiyorduk; arkadaşımın gözü bir sebzeye takıldı ve pazarcıya "bu nedir?" diye sorduk. Pazarcı "Alabaş, turp gibi salatası yapılır" dedi ve denemek üzere birer tane aldık. Biraz araştırdım, "akdeniz turpu ya da Kıbrıs turpu" olarak da biliniyormuş. Faydalarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Malzemeler :

1 adet iri alabaş

1 adet havuç

tuz, limon suyu, zeytinyağı

Yapılışı :

Havuç ve alabaş kabukları temizlenip yıkanarak rendelenir. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Salata tabağına alınarak istenilen yeşillik, vb. ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Köfteli Patlıcan


İrem patlıcan yemediği için pişme esnasında köftelerin bir kısmını ayrı tencereye böldüm ve patatesle birlikte pişirdim.
Malzemeler:
400 gr. köfteli kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
birkaç dal maydanoz
tuz, karabiber, köfte baharı
4-5 adet kemer patlıcanı
1-2 adet çarliston biber
2-3 adet domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
patlıcanları kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup parmak şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yıkanıp süzülmüş pirinç, tuz ve baharatlar bir kapta karıştırılıp özleşinceye kadar yoğurulur. Köfte harcından parçalar kopartılıp, misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Patlıcanlar yıkanıp kurulanarak kızgın yağda kızartılır ve fazla yağları kağıt havlu üzerinde bekletilerek alınır.
Yemeklik doğranmış biberler geniş bir tencereye alınarak sıvı yağda bir süre kavrulur. Kabukları soyulup, küp doğranmış domatesler de biberler ile birlikte bir süre kavrulur. Salça ve
1 su bardağı kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. Köfteler tencereye eklenir ve arada bir tencere sallanarak bir süre pişirilir. Sonra üzerine yeterince sıcak su eklenir. Köftelerin pişmesine yakın kızarmış patlıcanlar da eklenip 5 dakika kadar daha pişirilir.
Afiyet olsun.

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Meyveli Parfe






Meyveli parfe tarifini Pelince arkadaşımda görüp, çok beğenmiştim. Yeni aldığım Softbowl silikon mafin kalıplarımı denemek için yaptım; sonuç harikaydı. Tarife de kalıplara da bayıldım. Tarifi Kremşantili Tatlılar Etkinliği için Özlem Hanım' gönderiyor, kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
120 gr. bitter çikolata
200 ml. sıvı krema
1,5 su bardağı kadar kakaolu kek parçaları
1 su bardağı meyve (vişne, frambuaz ve çilek kullandım.)
Süsleme için;
çikolata rendesi, çikolata sos, file fıstık, meyve, vb.
Yapılışı :
Krema ısıtılır, parçalara bölünmüş çikolata eklenerek; çikolata eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Krem şanti ve süt bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır. Soğumuş olan çikolatalı karışım eklenir. Meyveler ve kek parçaları da eklenip iyice karıştırılır. Silikon kek ya da mafin kalıplarına paylaştırılıp buzlukta dondurulur. (Silikon kalıbınız yoksa bir kek kalıbına ya da soğuğa dayanıklı herhangi bir kaba streç film sererek yapabilirsiniz.)
Donmuş olan parfe dikkatlice kalıptan çıkarılıp, servis tabağına alınır. İsteğe göre üzeri, çikolata sos, çikolata rendesi, çeşitli meyvelerle süslenip servis yapılır. (Ben kalıbın özelliğinden dolayı ortasında oluşan boşluğa çilek reçeli koydum, marmelat da olabilir.)
Afiyet olsun.

28 Mayıs 2010 Cuma

Antep Fıstıklı Un Kurabiyesi



Bu kurabiyeleri ilk kez Sevil'in sayfasında görmüş ve çok beğenmiştim . Sevil'in organizasyonunu yaptığı Softbowl ile Çay Saati etkinliklerine katılan blogcular tarafından eğitmen Hayal Demirkol eşliğinde yapılmışlardı. Tarifi Hayal Hanım'ın sayfasında da görünce; evdeki fıstıkları değerlendirmek için hemen yaptım ve İrem'den tam not alan harika kurabiyelerim oldu. Kendilerine bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.
Hafta sonu Açıköğretim sınavlarında görevli olduğum için yeni tarif deneme şansım olmayacak. Sınava girecek herkese başarılar diliyorum.


Malzemeler :
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
3,5 su bardağı un (3 su bardağı kullandım)
üzeri için;
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı bütün antep fıstığı
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Başka bir kapta un, vanilya ve toz Antep fıstığı harmanlanır; tereyağı-pudra şekeri karışımına azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanır ve ortalarına yumurta akına batırılmış tane antep fıstığı batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170 derecede üzeri çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkarılıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.

27 Mayıs 2010 Perşembe

Kuzu Kulağı Salatası


Malzemeler :
Akdeniz yeşilliği (Lolloroso)
1 demet kuzu kulağı
7-8 dal semizotu
1 tutam maydanoz
bir kaç dal taze nane
yarım kase soya filizi
1 çay bardağı nar tanesi
5-6 adet kiraz domates
Sosu;
limon suyu, zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
Yeşillikler yıkanıp kurutulur ve salata tabağına elle parçalanarak yerleştirilir. Kiraz domates, nar tanesi ve soya filizi ile süslenir. Sos malzemeleri karıştırılırp, çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim.

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
3-4 adet patates
200 gr. kültür mantarı
1 adet havuç
tuz, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye
yarım limonun suyu

Fırın pişirme poşeti

Yapılışı :
Tavuk ateşin üzerine tutularak ince tüyleri yakılmak suretiyle temizlenir ve yıkanır. Üzerine limon suyu sürülüp, tuz, kekik, biberiye ve kırmızı pulbiber serpilir.
Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un dökülüp sallanır ve tavuk poşete yerleştirilir.
Mantarlar temizlenip yıkanır; havuç ve patates kabukları soyularak dilimlenir ve bütün sebzeler tuzla harmanlanıp fırın poşetine doldurulur. Poşetin ağzı kapatılıp, kürdanla birkaç yerinden delik açılır. 180-200 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. (Biz fazla kızarmasını bekleyememiştik.)

Afiyet olsun.

Maş Fasulyesi Çorbası (Kara Çorba)


Bu çorbayı yapalı uzun bir süre oldu. Bu aralar pek yeni tarif denemiyorum. Erzincan'lı komşumdan öğrendiğim bu çorbayı dolabımda kalmış, kendi başlarına bir yemeğe yetmeyecek kadar kalan bakliyatları değerlendirmek için yaptım. Değişik yapılma usülleri var ama ben kendi yaptığım şekilde tarifini paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 çay bardağı siyah renkli maş fasulyesi (kara fasulye)
1 çay bardağı kuru börülce (karnıkara)
1/2 çay bardağı yeşil mercimek (olmasa da olur)
1 /2 çay bardağı pirinç
100-150 gr. kıyma ya da kavurma
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
bir tutam kuru reyhan
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Üzerine yeterince su eklenir. Fasulye ve börülce ayıklanıp yıkanır ve tencereye eklenerek pişmeye bırakılır. (Fasulyeler önceden haşlanıp suları dökülmeyecek!)Yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinç ve yeşil mercimek de tencereye alınır, tuzu ayarlanır. İyice pişip çorba kıvamını aldığında bir tavada tereyağı eritilir, salça ve kuru reyhan eklenip karıştırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
Not: Kavurma et kullanılacaksa; kavurma fasulye ve börülce ile birlikte soğuk su ile pişmeye bırakılır, soğan eklenmez. İsteğe göre soğan ayrıca kavrulup, reyhanla birlikte çorbaya ilave edilebilir.
Fasulyeler pişerken, fasulyelerin renginden dolayı suyu oldukça koyu bir renk oluyor. Suyu kesinlikle dökmeyin, bu çorbanın özelliği, kara çorba...
Kara fasulyeyi bulmak biraz zor olabilir, bana komşum vermişti, Erzincan'dan getirmişler.
Afiyet olsun.

25 Mayıs 2010 Salı

Elmalı Kek

Softbowl Çay saati etkinliğinde tadına bakıp çok beğendiğimiz elmalı kek tarifini Hayal Hanım sayfasında bizim için paylaşmış, ben de hemen tarifi alıp denedim. Zaten bir süredir dolapta bekleyen elmaları değerlendirmek için böyle bir kek düşünüyordum. Hayal Hanım bu keki yaparken Softbowl Begonya kek kalıbını kullanmış; ben de "begonya kalıbını kullandım" demek isterdim ama.... İnşallah en kısa sürede o da olur:))


Etkinlik sırasında tekli mafin papatya, tekli mafin kalp ve tekli mafin yıldız kalıplarını kızımın isteği üzerine satın aldım. Bunları kullanarak kızımla birlikte en kısa zamanda güzel tarifler hazırlamaya çalışacağız.

Firmanın hediyesi olan yasemin kek kalıbı, silikon spatula ve softbowl silikomatı kullanmak için sabırsızlanıyorum, Softbowl ailesine tekrar çok teşekkür ediyorum.


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker (1,5 su bardağı kullandım)
1 tutam tuz
1 ajda bardak süt
1 ajda bardak sıvıyağ
3 su bardağı un
1 tutam toz karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı file fındık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 adet elma

Yapılışı :
Un, karanfil, tarçın ve kabartma tozu bir karıştırma kabına alınıp, birlikte elenerek harmanlanır.
Elmalar soyulup bir parmak kalınlığında ay şeklinde dilimlenir.
Yumurta ve şeker bir tutam tuz eklenerek mikser yardımı ile yaklaşık 4-5 dakika çırpılır.
Sıvıyağ ve süt eklenip çırpmaya bir iki dakika daha devam edilir.
Ardından birlikte elenerek harmanlanan kuru malzemeler (mikser kullanmadan) silikon kaşık yardımı ile azar azar karışıma eklenerek karıştırılır. (Silikon kaşığım olmadığı için tahta kaşık kullandım.)
Karışımı silikon kalıba boşaltılır ve dilimlenen elmalar sırt sırta dik olarak hamurun üzerine yerleştirilir. Üzerine bolca file fındık ve kuş üzümü serpilip,
önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında ızgara tel üzerinde pişirilir.
Fırından alınan kek mutlaka bir ızgara üzerinde soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenip, dlimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Böyle Olur SoftBowl ile Çay Saati




Pazar günü sevgili Sevil 'in daveti üzerine Softbowl silikon kek kalıpları ile yapılan lezzetleri tatmak ve bol sohbetli keyifli bir çay saati geçirmek üzere sevgili Hayal Demirkol'un ailesiyle birlikte işletmeciliğini yaptığı Mia Caremella Cafe' de toplandık. Bizim için özenle hazırlanmış masada "yok" yoktu. Tadına bakabildiğim herşeyi çok beğendim, umarım Sevil bu harika lezzetlerin tarifini alıp, paylaşır da bizler de evimizde deneyebiliriz. Gerçekten harika vakit geçirdik, bize ayrılan sürenin bitmesine rağmen ortamdan ayrılmak istemedik. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.




Almayı çok istediğim kalıplar etkinlik sonunda herkese hediye edildi. Çok mutlu oldum, bu kalıbı bir süredir arayıp bulamamıştım. Demek ki "o" beni bulacakmış:))




Herkesin favorisi bu sebzeli kek oldu. Özellikle bunun tarifini Sevil'den bekliyoruz:))





Alltaki fotoğraflar da kızımın objektifinden Mia Caramella Cafe.... Süper lezzetlerin olduğu, misafirlerinizle ve ailece gidebileceğiniz harika bir mekan. Biz kendimizi evimizde gibi hissettik. Üsküdar'a yolunuz düşerse mutlaka uğrayın, bence....
















































Zaman buldukça ayrıntıları aktarmaya devam edeceğim.


21 Mayıs 2010 Cuma

Zeytinli Minik Tuzlular



Malzemeler :
1 adet yumurta
150 gr. margarin
yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İçine;
Yeterince çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin ya da dilimlenmiş biberli yeşil zeytin

Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurta, margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz alınır. Un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartılıp merdane ile açılır ve bıçak yardımıyla minik kareler kesilir. Karelerin ortasına zeytin yerleştirilip kenarları ortaya doğru katlanıp birleştirilir. (Pişerken açılmaması için birleşen köşelerin sıkıca bastırılması gerekiyor.) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not : Yapıldığı gün tüketilmesini tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Üzümlü Çay Kurabiyesi



Sofra Dergisi Mayıs sayısının ekinden denediğim bir tarif. Evde pudra şekeri az olduğu için yarım ölçü denedim ama çok beğendiğim için en kısa zamanda tam ölçü olarak tekrar yapacağım.
Malzemeler :
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış, ben Becel kullandım.)
1 su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3 su bardağı un
150 gr. kuru üzüm
Üzerine;
yumurta sarısı, susam
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp özleşinceye kadar yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Elde yuvarlanarak uzun bir şerit yapılır; ortadan ikiye katlanıp uçları birbirilerine sarılarak örgü şekli ya da istenilen bir şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

14 Mayıs 2010 Cuma

Bahar Keki


Tarifimi YE # 55 ve Bahar Şenliği etkinliği için mutfakgünlüğüm (Özlem) arkadaşımıza gönderiyor ve bol katılımlı, güzel bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç ıspanak yaprağı (robotta çekilmiş hali 1 çay bardağı kadar)
1 çay bardağı frambuaz
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1-2 yemek kaşığı portakal suyu
2 su bardağı un
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla çırpılır, yumurtalar da eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Sonra hamur ayrı kaplara paylaştırılarak üçe bölünür. Birinci hamura portakal kabuğu ve suyu eklenip karıştırılır ve margarinle yağlanmış kalıba dökülür. Frambuazlar robotta çekilip püre yapılır ve ikinci kaptaki hamura karıştırılır, hamurun kıvamını ayarlamak için biraz un eklenir ve portakallı karışımın üzerine dökülür. Kalan son hamura da robotta çekilmiş çiğ ıspanak püresi karıştırılır ve kalıba dökülür. 160 derece fırında keke batırılan kürdan temiz (kuru) çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Sweet (Tatlı) Blog Ödülüm


Sevgili Papatya68 arkadaşım bu değerli ödüle layık görerek beni onurlandırdı, kendisine çok teşekkür ediyorum bende kurallar gereği 10 blog arkadaşımı ödüllendirip haberdar etmeliymişim ama seçim yapmak yerine emeğini ortaya koyan, paylaşımcı bütün blogcu dostlara gönderiyorum, hepiniz çok tatlısınız.....

12 Mayıs 2010 Çarşamba

İki Renkli Kedidili Pasta


Tarifi daha önce yayınladığım Meyveli Kedidili Pasta ile aynı, farklı olarak vanilyalı-kakaolu kedili bisküvi ve muz kullandım, üzerine de kakao eledim.

11 Mayıs 2010 Salı

Kuruyemişli Kurabiye

Tuzlu bir kurabiye yapmak için unu ve margarini karıştırdım, tam yoğurt ekleyecektim ki yoğurdun son kullanma tarihi geçmiş. "Ne yapsam?" diye düşünürken dolapları karıştırmaya başladım ve ortaya bu kurabiye çıktı, ikram ettiğim herkes çok beğendi.
Malzemeler :
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (Sarısı hamura, akı üzerine)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (portakal yerine tarçın da kullanılabilir.)
4-5 adet kuru incir (minik küpler halinde doğranmış)
1 su bardağına yakın iri kırılmış ceviz
2 kahve fincanı kuru üzüm
Üzerine;
hindistancevizi, yumurta akı
Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınır; üzerine margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. İncir, ceviz ve kuru üzüm eklenip iyice harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp; önce yumurta akına, sonra hindistancevizine batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Profiterollü Pasta (Mutlu Yıllar Kızım)



Malzemeler :
Pandispanyası için ;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 kahve fincanı un

Profiterol için;
Hamuru;
2 su bardağı su
100gr. margarin
4-5 yumurta
1.5 su bardağı un
Profiterol kreması için;
3 yemek kaşığı un
¾ su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2.5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Krem şantiyi hazırlamak için;
1 su bardağı süt

Arasına;
damla çikolata
Antep fıstığı (bütün halde)
Pastanın Kreması;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
50 gr. yumuşak margarin
1,5 su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için;
2 paket (80 gr. ) bitter çikolata
200 ml. çiğ krema
Üzerine;
1 paket bitter çikolata rendesi
Yapılışı :
Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)

Profiterol topları yapmak için;
iç krema;
Süt, un, yumurta sarısı ve şeker bir tencereye alınarak iyice karıştırılır ve pişirilir. 1 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır ve soğumuş olan kremaya eklenip mikser yardımıyla çırpılır.

Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Hazırlanan krema; krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.)
Krema ocağa alınıp ısıtılır. Çikolata parçalanıp kremaya eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
Vanilyalı pasta kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.

Soğuyan pandispanya bir bıçak yardımıyla iki kat olacak şekilde kesilir. Bir miktar sütle pandispanya katları ıslatılır. (Pandispanya çok yumuşaksa gerek kalmayabilir.) Hazırlanan vanilyalı pasta kremasının 1/3' i birinci katın üzerine sürülür. Profiterol topları düzgünce yerleştirilir, ılık haldeki çikolata sos gezdirilir. Damla çikolata ve fıstık draje serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Pastanın yanları ve üstü vanilyalı krema ile kaplanır. Üzerine çikolata sos dökülmüş profiterol topları ve çikolata rendesi ile isteğe göre süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.