Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti; nihayet kalıbını buldum ve deneyebildim. Kalıba ulaşmak biraz pahalıya mal oldu ama olsun. Aklımda kalacağına........:))http://mutfakdili.blogspot.com/ arkadaşımın tarifinden yararlanarak yaptım ama krema için gerekli malzemeleri bulamadığım için hazır kakaolu fındık kreması (çokokrem, nutella vb.) kullandım.
Bu kalıptan isteyenler (http://magaza.hammaddeler. com/Ceviz-Kurabiye-Kalibi,PR- 17298.html 'dan sipariş verebilir. Kapıda ödeme seçeneği var. Kargo ve diğer masraflar dahil maliyeti 65 TL. ya da Bulgaristan'a gidip gelen bir tanıdığınız varsa daha ucuza temin edebilirsiniz.
Bu kalıptan isteyenler (http://magaza.hammaddeler.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
1-2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
bir tutam` tuz
1 paket vanilya
İçine;
3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
1-2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
bir tutam` tuz
1 paket vanilya
İçine;
kakaolu fındık kreması (nutella, çokokrem, vb.)
ceviz ya da fındık
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerinboş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Kullandığım kalıpta 8 adet boşluk olduğu için bir seferde 4 adet kurabiye pişirebildim. Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerinboş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Kullandığım kalıpta 8 adet boşluk olduğu için bir seferde 4 adet kurabiye pişirebildim. Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)
Afiyet olsun.