Disable Copy And Past
27 Nisan 2012 Cuma
25 Nisan 2012 Çarşamba
Kahveli Parfe ve Dondurma
Bir yemek dergisinden uyarlayarak yaptığım serinletici bir lezzet.
Malzemeler :
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Ayrıca;
maraş usulü dondurma
çikolata sosu
çekilmiş fındık, fıstık, vb.
Yapılışı :
Granül kahve süte karıştırılarak eritilir. Kremşanti karıştırma kabına alınır; üzerine kahveli süt dökülerek mikser ile çırpılır. Kırılmış bisküviler ve ceviz eklenir. Silikon bir kalıba dökülür, üzerine maraş usulü dondurma yayılır ve birkaç saat buzlukta donması için bekletilir. Servis sısarında kalıptan ters çevrilerek çıkarılır. Çikolata sos ve kırılmış fındıkla süslenir.
Afiyet olsun.
Ben yarısını da karamel sos ile süsledim; ayrıca bir paket yulaflı bisküviyi tereyağı ve cevizle robotta çekerek taban yaptım ama bisküvi tabansız halini daha çok beğendim:))
24 Nisan 2012 Salı
Çağla Aşı
Malzemeler :
500 gr. çağla
300 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz, kuru nane, kırmızı pulbiber
Yapılışı:
Çağlalar yıkanıp ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Üzerine su eklenip haşlanır. Kuşbaşı etler düdüklüde haşlanır. Haşlanmış nohut, et ve çağla bir tencerede birleştirilip biraz daha pişirilir. (Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir.) Un, yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan tencerenin suyundan bir kepçe yoğurda eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. 2-3 dakika pişirilip ocak kapatılır, tuzu ayarlanır. Bir tavada sıvıyağ, nane ve pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
500 gr. çağla
300 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz, kuru nane, kırmızı pulbiber
Yapılışı:
Çağlalar yıkanıp ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Üzerine su eklenip haşlanır. Kuşbaşı etler düdüklüde haşlanır. Haşlanmış nohut, et ve çağla bir tencerede birleştirilip biraz daha pişirilir. (Suyunun fazla olmamasına dikkat edilir.) Un, yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan tencerenin suyundan bir kepçe yoğurda eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. 2-3 dakika pişirilip ocak kapatılır, tuzu ayarlanır. Bir tavada sıvıyağ, nane ve pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
20 Nisan 2012 Cuma
Fıstıklı Kokos Kurabiye
Daha önce yayınladığım kuru erikli-fındıklı kokos kurabiye malzemelerini biraz değiştirerek yaptım.
Malzemeler :
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz fıstık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
Ayrıca;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kapta iyice karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170-180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri hafif çatlayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
18 Nisan 2012 Çarşamba
Labada Sarması
Baharın gelmesiyle yenilebilir otlar pazar tezgahlarında yerini aldı. Ben de yeni keşfettiğim bir semt pazarında otları görünce "bir daha bulamam" diye bol bol, her çeşidinden aldım. Şimdiye kadar duyup ta merak ettiğim otlarla tarifler deneyerek tadına bakıyorum; şifa niyetine:))
Malzemeler :
1 demet iri yapraklı labada
yarım su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi sosu ya da nar ekşisi
Yapılışı :
Labada yaprakları sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Kaynar suya batırılıp çıkarılarak soğuk suya tutulur.
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır; yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve bulgur eklenip bir süre kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır, sumak ekşisi eklenir ve soğumaya bırakılır.
Labada yaprağı temiz bir zemine serilir; soğuyan iç malzemeden yeterince konularak üçgen şeklinde katlanarak sarılır. Labada dalları ve sarılamayacak durumda olan yapraklar tencerenin dibine serilir, üzerine sarmalar dizilir. Tuz serpilip, biraz zeytinyağı gezdirilir. Dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde su eklenir. Üzerine bir tabak kapatılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
17 Nisan 2012 Salı
16 Nisan 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)