Malzemeler:
600 gr. tavuk kemiksiz göğsü
1 paket kestane mantarı
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı soya sosu
1-2 diş sarımsak
tuz, kekik, karabiber, pulbiber, vb.
1 adet fırın poşeti
Yapılışı :
Tavuk göğsü bıçak yardımıyla tek parça biftek olacak şekilde açılır, streç film arasına alınır. Biftek demiri ile inceltilir.
Mantarlar temizlenip yıkanır ve dilimlenir. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Biberin çekirdekleri çıkarılıp dilimlenir; mantarla birlikte tencereye eklenir. Mantarlar suyunu bırakıp çekince soya sosu eklenir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Soğuyunca dil peyniri rendesi ile karıştırılır.
Tavukl eti temiz bir zemine serilir; tuz serpilir. Üzerine mantarlı harç yayılıp rulo yapılır, gerekirse kürdanla tutturulur. İsteğe göre üzerine bahara serpilir. (Ben tavuk çeşnisi kullandım.)Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un dökülüp sallanır, tavuk rulo yerleştirilir, ağzı kapatılır. Poşetin birkaç yerinden kürdanla delik açılır. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Poşet kesilerek açılır, tavuk rulo dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.