Bu pratik ama leziz tarifimi hamaratabla'nın düzenlediği "en pratik tarifler" yarışmasına gönderdim.
Yapılışı:
Malzemeler :
600 gr. jülyen doğranmış tavuk eti (göğüs kısmından)
1 adet büyük boy dolmalık kırmızıbiber (California biberi)
1 adet büyük boy dolmalık sarı biber (california biberi)
1 adet dolmalık yeşilbiber (isteğe göre)
500gr. Ispanağın kök kısımları
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı soya sosu (damak tadınıza göre miktarını değiştirebilirsiniz.)
Tuz, kekik
Yapılışı:
Sıvıyağ bir tavaya (tercihen vok tavaya) alınıp ısıtılır. Tavuk etleri eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Bu arada biberler jülyen usulü doğranır; ıspanak kökleri ile birlikte tavaya eklenir. Tava arada bir sallanarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soya sosu eklenip, tuz ve kekikle tatlandırılır. (Soya sosu tuz içerdiği için tuzu kontrollü ekleyin) 1-2 dakika daha pişirilir servis yapılır.
Afiyet olsun.