Sinangil Kek Karışımları ile Alternatif Tarifler yarışması'na Elmalı-Tarçınlı kek karışımı ile yaptığım Dalmaçyalı Pasta ile katılıyorum. Tarifimi Sinangil'in facebook sayfasından ve Sinangil Lezzet Kulubü sayfasından beğenerek ve yorum yazarak destekleyebilirsiniz. Bakalım kaç blogcu arkadaşım destekleyecek:))
İsteyen herkes bu yarışmaya katılabilir. Bunun için Sinangil'in son çıkardığı kek karışımları (Havuçlu-cevizli, elmalı-tarçınlı, fındıklı-kakolu ve sade) ile değişik, denenmemiş, orjinal tariflerinizi hazırlayıp, kullandığınız ürünle birlikte fotoğraflamanız gerekiyor. Hazırlanan tariflerinizi önce Sinangil Lezzet Kulubünde yayınlayıp, sonra tarifinizin linkini Sinangil'in facebook sayfasında paylaşacaksınız. Değerlendirmeler %30 beğenme sayısı, %40 yorum sayısı, % 40 Sinangil'in değerlendirmesi şeklinde olacaktır. Bu değerlendirmeye göre dereceye girecek ilk 50 kişiye Sinangil'den hediye kolisi gönderilecektir. Katılmak isteyen herkese başarılar ama beni desteklemeyi de unutmayın:))
Malzemeler :
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1-1,5 su bardağı pudra şekeri
50 gr. Yumuşak tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket Sinangil Elmalı-Tarçınlı kek karışımı
Ayrıca;
Pasta kreması
Beyaz şeker hamuru
Siyah gıda boyası
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da kırılıp, çırpmaya devam edilir. Sonra sıvı yağ ve süt eklenip homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Elmalı-tarçınlı kek karışımı da karıştırma kabına dökülüp mikserin yavaş hızında ya da tahta bir kaşıkla karıştırılır. Kuru üzüm ve ceviz eklenir. Hazırlanan kek hamuru margarin ile yağlanmış muffin kalıplarına ya da muffin kağıtlarına paylaştırılır. 170 derece fırında keklere batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıplardan çıkarılır. Üzerlerine çok hafif pasta kreması sürülür. Şeker hamurundan parçalar kopartılır, pudra şekeri serpilmiş zeminde merdane ile açılır. Küçük kekler şeker hamuru ile kaplanır. İki adet küçük kek baş ve gövde olacak biçimde birleştirilir. Kalan şeker hamurundan köpek formuna uygun şekilde bacak, kuyruk, kulak,vb. yapılır. Hamurun bir kısmı siyah gıda boyası ile renklendirilip ortaya çıkan köpek şekline dalmaçyalı görünümü verilir.
Afiyet olsun.
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1-1,5 su bardağı pudra şekeri
50 gr. Yumuşak tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket Sinangil Elmalı-Tarçınlı kek karışımı
Ayrıca;
Pasta kreması
Beyaz şeker hamuru
Siyah gıda boyası
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da kırılıp, çırpmaya devam edilir. Sonra sıvı yağ ve süt eklenip homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Elmalı-tarçınlı kek karışımı da karıştırma kabına dökülüp mikserin yavaş hızında ya da tahta bir kaşıkla karıştırılır. Kuru üzüm ve ceviz eklenir. Hazırlanan kek hamuru margarin ile yağlanmış muffin kalıplarına ya da muffin kağıtlarına paylaştırılır. 170 derece fırında keklere batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıplardan çıkarılır. Üzerlerine çok hafif pasta kreması sürülür. Şeker hamurundan parçalar kopartılır, pudra şekeri serpilmiş zeminde merdane ile açılır. Küçük kekler şeker hamuru ile kaplanır. İki adet küçük kek baş ve gövde olacak biçimde birleştirilir. Kalan şeker hamurundan köpek formuna uygun şekilde bacak, kuyruk, kulak,vb. yapılır. Hamurun bir kısmı siyah gıda boyası ile renklendirilip ortaya çıkan köpek şekline dalmaçyalı görünümü verilir.
Afiyet olsun.