Disable Copy And Past

4 Şubat 2010 Perşembe

Balkabaklı Pasta



Malzemeler :
1 paket hazır pandispanya karışımı (Dr. Oetker) ( Hazır pandispanya da kullanılabilir.)
3 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı su
2-2,5 kg. balkabağı (3kg. ayıklanmamış kabak kullandım.)
3 su bardağı tozşeker
yeterince iri kırılmış ceviz
tarçın
1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı süt (kremşantiyi hazırlamak için)
1/2 su bardağına yakın süt (pandispanyayı ıslatmak için. Pandispanya karışımı ile yaptığım için kullanmaya gerek kalmadı.)
1 paket tart jöle
2,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
ceviz, vb.
Yapılışı :
Yumurtalar mikser yadımıyla çırpılır, pandispanya karışımı ve su eklenip 7-8 dakika daha çırpılır. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökülerek 160-170 derece fırında pişirilir. Soğuyunca iki eşit daire olacak şekilde kesilir.
Kabaklar yıkanıp, tencereye dizilir ve üzerine toz şeker dökülür. Suyunu bırakıncaya kadar kısık ateşte, daha sonra orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mutfak robotunda ya da çatalla ezilerek püre haline getirilir, soğumaya bırakılır.
Kremşanti ve soğuk süt mikser yardımıyla çırpılarak hazırlanır.
Pandispanyanın birinci katı pasta tabağına alınır. Hazır pandispanya kullanılacaksa her iki parça da sütle ıslatılır. Üzerine kabak püresinden yayılır, bol miktarda iri ceviz ve tarçın serpilir, bir kat kremşanti sürülür. (Kremşantinin bir kısmını süsleme için ayırabilirsiniz, ben süslemede kullanmadım.) Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Geriye kalan kabak püresi ile pasta düzgünce sıvanır. Yarım cevizle süslenir.
Tart jöle 2 yemek kaşığı tozşeker ile karıştırılır. 2,5 çay bardağı su eklenerek pişirilir. 1 dakika kadar kaynatılıp, ocaktan alınır ve yarım dakika karıştırılarak soğutulur. Pastanın üzerine ortadan başlayarak dökülür. (Tabakta biriken jöleyi silikon bir fırça ile pastanın üzerine dikkatlice sürebilirsiniz.) Hazırlanan pasta buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

16 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Birsel cim gene yapdın yapacagını bakdım kaldım ellerıne sağlık
sevgilerle...

tub@ dedi ki...

Gerçekten nefis görünüyor , ellerine sağlık Birsel ablacım büyük bir dilim istiyorum kızımlaa :D

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık arkadasım nefıs görunuyor...

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor......

IŞIL dedi ki...

degısık bı fıkır

Hilalland dedi ki...

yine her zamanki gibi süper bir pasta eline sağlık birselciğim

MÜNSTER dedi ki...

Nefis bir görüntü... Hic yemedim böyle bir pasta, ama kabagi cok seven biri olarak, son derece lezzetli oldugundan eminim... Ellerinize saglik.... Sevgilerimle,

sarı mutfak-hande dedi ki...

harika bir görüntü ellerine sağlık canım

tatlilar gülcandan dedi ki...

Birselcigim ben sana komsumu gelsem iyi olacak ellerine emegine saglik nefis görünüyor.

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık,bayıldım...

lemaninignesinden dedi ki...

HARIKA OLMUŞ ELLERINE SAGLIK ÇOK VİTAMINLI TAMDA ZAMANI ŞİMDİ

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

Blog aleminin en hamarat bacısı,sen daha neler yapıcan ben çok merak ediyorum..nereden de bulursun böyle tarifleri..ama olsun devam et,sayende ufkumuz genişliyor,ellerin dert görmesin..sevgiler..

SEVGİ dedi ki...

bal kabağını fazla sevmiyorum ama pasta sunumunuz bi harika olmuş ...
ellerine sağlık..

rümeysaninrüyasi dedi ki...

karlı bir ankaradan sıcacık bir merhaba getirdim ellerine sağlık çok güzel olmuş süper gözüküyor sevgiilerle kal hoşçakal

Yemekbahane dedi ki...

Nefis gözüküyor..nefis ...Offf yaaa ayağa kalksam hemen yapardımm

defneylebirlikte dedi ki...

ya muhteşem bişey olmuş.ellerine kollarına sağlık..