Hamarat abla'nın düzenlediği yarışma için hazırladığım tariflerden biri. Ben yarışma konusu gereği tavuklu yaptım ama istediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum.
Bu arada yarışma sonuçlandı ve "en çok tarif gönderen" kategorisinde birinci oldum. Kaç tarif gönderdiğimi söylemeyeyim:)) Tarif uyduracağım diye canım çıktı. Neredeyse her gün tavuk pişirdiğim için çoook uzun bir süre tavuk yiyebileceğimi zannetmiyorum:))
Biraz geç oldu ama herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Gönül isterdi ki çifte bayram, bayramlar olsun ama olmadı:))
Malzemeler :
250 gr. minik doğranmış tavuk eti
1 paket milföy hamuru
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Yapılışı :
Milföy hamuru buzluktan çıkarılarak çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, tavuk etleri eklenip kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılıp ocak kapatılır. Buzu çözülen milföy hamurları her bir köşesinden ortaya doğru, ortasını koparmadan kesilir. Tavuklu harçtan bir miktar yerleştirilir, kaşar rendesi serpilir. Kesilen köşenin bir ucundan tutulur ve ortaya doğru katlanır. Diğer köşelerde aynı şekilde hep aynı yönde olmasına dikkat edilerek ortaya katlanır ve hamurun yapışması sağlanır. Üzerine isteğe göre milföy hamurundan süslemeler yapılır. Son olarak yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.