Tavuklu Mantarlı Börek
Malzemeler :
3 adet yufka
1/çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
400gr. Mantar
3 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam dereotu
½ çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, tencereye alınır. Tavuk suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ardından doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantarlar eklenir. Sarımsaklar da küçük küçük doğranıp, mantarlar sularını salıp, çekinceye kadar kavrulur. Domatesler rendelenip, tencereye dökülür, 1-2 dk. çevrilip salça eklenir. Etin hafif üstüne çıkacak şekilde su ilave edilip, tuzu ve baharatları ayarlanır. 1-2 taşım kaynatılıp tencerenin altı kapatılır. Etli, sebzeli karışım delikli kepçe ile tencereden alınıp suyu süzülür, içine kıyılmış dereotu eklenir.
Malzemeler :
3 adet yufka
1/çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
400gr. Mantar
3 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam dereotu
½ çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, tencereye alınır. Tavuk suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ardından doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantarlar eklenir. Sarımsaklar da küçük küçük doğranıp, mantarlar sularını salıp, çekinceye kadar kavrulur. Domatesler rendelenip, tencereye dökülür, 1-2 dk. çevrilip salça eklenir. Etin hafif üstüne çıkacak şekilde su ilave edilip, tuzu ve baharatları ayarlanır. 1-2 taşım kaynatılıp tencerenin altı kapatılır. Etli, sebzeli karışım delikli kepçe ile tencereden alınıp suyu süzülür, içine kıyılmış dereotu eklenir.
Yufkalar aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı su karışımı sürülerek üst üste konulur. Yuvarlak bir tabak yardımıyla yufkadan daireler kesilir. Yuvarlak parçalar bir kaseye yerleştirilip, kenarları dışarı sarkıtılır. Hazırlanan tavuklu harç yufkaların içine yerleştirilir. Yufkalar bohça gibi katlanır. Kase yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevrilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.