Malzemeler :
kişi sayısı kadar tavuk but
200 gr. tavuk ciğeri
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı)
tuz, karabiber, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye
1 tutam maydanoz
1/2 limonun suyu
fırın pişirme torbası
Yapılışı :
Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda bekletilir. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alınıp eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış tavuk ciğeri de eklenip kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınıp bir süre daha kavurmaya devam edilir ve su eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip demlenmeye bırakılır.
Tavuk butları ateşe tutularak küçük tüyleri temizlenir, yıkanır. Kemikleri keskin bir bıçak yardımıyla, derisine zarar vermeden düzgünce çıkarılır. Üzeri yağlı kağıtla örtülüp sert bir cisimle vurularak inceltilir. (Pirzola demiriniz varsa daha iyi olur, ben çekiç kullandım :)) ) Hazırlanan pilav tavukların ortasına paylaştırılır. Tavuğun derisi karşılıklı getirilerek pamuk ipliğiyle dikilir. Hazırlanan dolma, iple sarılıp bağlanır. Üzerine limon suyu sürülüp, tuz, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye serpilir.
Fırın pişirme torbasına 1 tatlı kaşığı un dökülüp sallanır. Hazırlanan tavuklar pişirme torbasına yerleştirilir, (isteğe bağlı elma şeklinde dilimlenmiş patates de eklenebilir) ağzı sıkıca bağlanır, bir tepsiye yerleştirilir. Kürdan yardımıyla torbanın birkaç yerine delikler yapılır.
200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ipleri kesilerek çıkartılır ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
21 yorum:
akşam için güzel bir alternatif
ellerine sağlk Birselciğim...
Cok istah acici:) ELlerine saglik nefis gorunuyor!
CANIM ÇOKDEĞİŞİKMİŞ TARİFİNN:)) GÖRÜNÜMÜDE BİR HARİKA ELLERİNE SAĞLIKKK
tavuk sevmem pek ama goruntu super olsa yerım yanı
muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım....
ellerinize sağlık.harika olmuş yine.sevgiler...
ellerine saglık canım.
hımm ilginç ve ve güzel bir yemek ellerine saglık canım
afiyet bal olsun
sevgiler
harika bir tat.ne zamandır aklımda yapmak istiyordum.görünce bunları yapıp yemiş kadar oldum.ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimi bıraktım.
harika bir tat.ne zamandır aklımda yapmak istiyordum.görünce bunları yapıp yemiş kadar oldum.ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimi bıraktım.
arkadaşım ne zahmetli bişey bu.ellerine sağlı.hamarat kadınsın vesselam.ellerine sağlık
BİRSELCİM NE HKADAR GÜZEL OLMUŞ...ACABA YAPILIŞI ZORMU..ÖNCE YORUM YAZIP DAHA SONRA OKUMAK İSTEDİM...ÇÜNKÜ MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜ VELEZZET...ELLERİNE SAĞLIK TATLIM....
Tek kelimeyle harika.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım..
Birselcim harikasın ellerine sağlık çok zahmetli bir o kadarda leziz.Koca
man sevgiler...
Canim benim hamarad arkadasim emek kokuyor blogun yine ellerine emeklerine saglik sevgiler canimöptüm.
oo yine harika iştah açıcıcı ve değişik bir lezzet ellerine saağlık canım...
ellerinize sağlık.. her zamanki gibi sunum harika.. tadı da eminim harikadır..
sevgiler..
tavukbudu deyip geçmemek lazım çok uğraştırmış seni şifalar olsun hayırlı cumalar dilerim
Tavuk budu dolmasi gercekten sahane görünüyor, yanindakilerle de cok güzel uyum saglamis bence, hersey harika olmus, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
tebrik ederim hem çalışıp hemde böyle zahmetli ve nefis tarifler yapıyorsun,eline sağlık
Mmmmm...Ben de sizin yemeklerinize bayiliyorum... Bilhassa o karalahana dolmasi yokmu? Görüntü bitirdi beni,,,, Ellerinize saglik... Acmalardaki kiymali ic tarifini sormussunuz, Söyle ki; Sogani yemeklik dograyip biraz kavuruyorum, sonra kiymayi ekleyip onu da beraberce kavurmaya devam ediyorum... Arada eger varsa kabuklari soyulmus domates, veya salca ekliyorum.... (yarim cay bardagi kadar su da katiyorum) Tuz, kimyon, kekik, vs. baharatlar da ekleyip, biraz sulu olarak 5-6 dakika iyice pisiriyorum... Soguduktan sonra da kullaniyorum... Cünkü acmalar firinda cabuk pisiyor, eger kiyma cigden olursa o kadar kisa sürede iyi pismisyor, bu yüzden önceden kavurursaniz hem daha saglikli, hem daha lezzetli oluyor, Sevgilerimle.... Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Yorum Gönder