Disable Copy And Past

11 Şubat 2010 Perşembe

Tavuk Budu Dolması




Malzemeler :
kişi sayısı kadar tavuk but
200 gr. tavuk ciğeri
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı)
tuz, karabiber, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye
1 tutam maydanoz
1/2 limonun suyu
fırın pişirme torbası
Yapılışı :
Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda bekletilir. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alınıp eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış tavuk ciğeri de eklenip kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınıp bir süre daha kavurmaya devam edilir ve su eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip demlenmeye bırakılır.
Tavuk butları ateşe tutularak küçük tüyleri temizlenir, yıkanır. Kemikleri keskin bir bıçak yardımıyla, derisine zarar vermeden düzgünce çıkarılır. Üzeri yağlı kağıtla örtülüp sert bir cisimle vurularak inceltilir. (Pirzola demiriniz varsa daha iyi olur, ben çekiç kullandım :)) ) Hazırlanan pilav tavukların ortasına paylaştırılır. Tavuğun derisi karşılıklı getirilerek pamuk ipliğiyle dikilir. Hazırlanan dolma, iple sarılıp bağlanır. Üzerine limon suyu sürülüp, tuz, kekik, kırmızı pulbiber, biberiye serpilir.
Fırın pişirme torbasına 1 tatlı kaşığı un dökülüp sallanır. Hazırlanan tavuklar pişirme torbasına yerleştirilir, (isteğe bağlı elma şeklinde dilimlenmiş patates de eklenebilir) ağzı sıkıca bağlanır, bir tepsiye yerleştirilir. Kürdan yardımıyla torbanın birkaç yerine delikler yapılır.
200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ipleri kesilerek çıkartılır ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

21 yorum:

SEVGİ dedi ki...

akşam için güzel bir alternatif
ellerine sağlk Birselciğim...

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok istah acici:) ELlerine saglik nefis gorunuyor!

kalpkurabiye dedi ki...

CANIM ÇOKDEĞİŞİKMİŞ TARİFİNN:)) GÖRÜNÜMÜDE BİR HARİKA ELLERİNE SAĞLIKKK

IŞIL dedi ki...

tavuk sevmem pek ama goruntu super olsa yerım yanı

eldivenlerim dedi ki...

muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım....

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık.harika olmuş yine.sevgiler...

Eylem dedi ki...

ellerine saglık canım.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımm ilginç ve ve güzel bir yemek ellerine saglık canım
afiyet bal olsun
sevgiler

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

harika bir tat.ne zamandır aklımda yapmak istiyordum.görünce bunları yapıp yemiş kadar oldum.ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimi bıraktım.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

harika bir tat.ne zamandır aklımda yapmak istiyordum.görünce bunları yapıp yemiş kadar oldum.ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimi bıraktım.

ALEYNA dedi ki...

arkadaşım ne zahmetli bişey bu.ellerine sağlı.hamarat kadınsın vesselam.ellerine sağlık

şehnaz dedi ki...

BİRSELCİM NE HKADAR GÜZEL OLMUŞ...ACABA YAPILIŞI ZORMU..ÖNCE YORUM YAZIP DAHA SONRA OKUMAK İSTEDİM...ÇÜNKÜ MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜ VELEZZET...ELLERİNE SAĞLIK TATLIM....

paşakızı mutfakta dedi ki...

Tek kelimeyle harika.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım..

derya dedi ki...

Birselcim harikasın ellerine sağlık çok zahmetli bir o kadarda leziz.Koca
man sevgiler...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim benim hamarad arkadasim emek kokuyor blogun yine ellerine emeklerine saglik sevgiler canimöptüm.

Pembe Tatlar dedi ki...

oo yine harika iştah açıcıcı ve değişik bir lezzet ellerine saağlık canım...

gülay mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık.. her zamanki gibi sunum harika.. tadı da eminim harikadır..
sevgiler..

susamcorekotu dedi ki...

tavukbudu deyip geçmemek lazım çok uğraştırmış seni şifalar olsun hayırlı cumalar dilerim

Kevser dedi ki...

Tavuk budu dolmasi gercekten sahane görünüyor, yanindakilerle de cok güzel uyum saglamis bence, hersey harika olmus, ellerine saglik diyorum.

Sevgilerimle

hanife dedi ki...

tebrik ederim hem çalışıp hemde böyle zahmetli ve nefis tarifler yapıyorsun,eline sağlık

MÜNSTER dedi ki...

Mmmmm...Ben de sizin yemeklerinize bayiliyorum... Bilhassa o karalahana dolmasi yokmu? Görüntü bitirdi beni,,,, Ellerinize saglik... Acmalardaki kiymali ic tarifini sormussunuz, Söyle ki; Sogani yemeklik dograyip biraz kavuruyorum, sonra kiymayi ekleyip onu da beraberce kavurmaya devam ediyorum... Arada eger varsa kabuklari soyulmus domates, veya salca ekliyorum.... (yarim cay bardagi kadar su da katiyorum) Tuz, kimyon, kekik, vs. baharatlar da ekleyip, biraz sulu olarak 5-6 dakika iyice pisiriyorum... Soguduktan sonra da kullaniyorum... Cünkü acmalar firinda cabuk pisiyor, eger kiyma cigden olursa o kadar kisa sürede iyi pismisyor, bu yüzden önceden kavurursaniz hem daha saglikli, hem daha lezzetli oluyor, Sevgilerimle.... Güzel bir hafta sonu diliyorum..