2-3 adet bostan patlıcanı
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın un
1 su bardağı galeta unu
tuz
Kızartmak için;
sıvı yağ
Üzerine;
yoğurt, dereotu, sarımsak
Yapılışı :
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur, 1 cm kalınlığında dilimlenir. Tuzlu suda diri kalacak şekilde bir süre haşlanır, suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
Yumurtalar bir kaseye kırılır; bir çimdik tuz atılıp çatalla çırpılır. Soğuyan patlıcan dilimleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanıp; kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür.
Kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsaklar yoğurda eklenip karıştırılır. Patlıcanların üzerine dökülerek servis yapılır.
Not : Ben daha önce hazırladığım Haydariyi patlıcan dilimlerinin arasına koyarak servis yaptım. İsterseniz aralarına domates ve kaşar dilimleri koyarak kaşar eriyinceye kadar fırında tutabilirsiniz.
Afiyet olsun.