Disable Copy And Past

24 Ağustos 2010 Salı

Rokalı-Közlenmiş Biberli Haydari



Malzemeler :
500 gr. süzme yoğurt
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 yaprak roka
5-6 dal dereotu
1-2 diş sarımsak
kuru nane, kimyon, tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı :
Yıkanıp kurulanan roka, dereotu ve közlenmiş biberler bıçakla incecik kıyılır. Ezilmiş sarımsak ve beyaz peynirle birlikte süzme yoğurda eklenip karıştıılır. Tuz, kuru nane ve kimyon eklenip tatlandırılır. Bir tavaya sıvı yağ ve toz biber alınıp kızdırılır; hazırlanan haydarinin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

derya dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık canım gö
rüntü ve lezzet süper.Bereketli if
tarlar sevgiler...

Eylem dedi ki...

süzme yogurdun girdigi her lezzet bnce harika.olur.ellerine saglık.