4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı Kek unu (normal un + kabartma tozu)
İçine :
1 su bardağı pirinç antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır ve yarısı margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Antepfıstığı, pudra şekeri ve yumurta akı iyice karıştırılıp, hamurun ortasına şerit şeklinde dökülür. Hamurun diğer yarısı da üzerine dökülüp 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Not : Fıstıklı malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kurabiye olarak da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.