Disable Copy And Past

24 Haziran 2010 Perşembe

Antep Fıstıklı Tropik Aromalı Kokos Kek





Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı Kek unu (normal un + kabartma tozu)
İçine :
1 su bardağı pirinç antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır ve yarısı margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Antepfıstığı, pudra şekeri ve yumurta akı iyice karıştırılıp, hamurun ortasına şerit şeklinde dökülür. Hamurun diğer yarısı da üzerine dökülüp 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Not : Fıstıklı malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kurabiye olarak da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Pancake


Devletşah'tan uzun zaman önce aldığım ve İrem çok sevdiği için sık sık yaptığım bir tarif.

Malzemeler :
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 paket kabartma tozu
tuz


Yapılışı :
Kabartma tozu dışındaki malzemeler mikserle çırpılır.
Karışım 1 saat buzdolabında bekletilir.
Kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
Yağlanıp kızdırılmış tavaya 2 çorba kaşığı ya da bir küçük kepçe ile hamur konulur.
Üzerindeki kabarcıklar patlayınca ters çevrilip diğer tarafı da pişirilir.


Afiyet olsun.


Mücver Kek


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. krem peynir (Buzdolabında bekleyen krem peyniri değerlendirmek için ekledim.)
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (Eski kaşar kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3-4 dal taze soğan
1 tutam dereotu (7-8 dal)
1 tutam maydanoz
2 adet dolmalık kabak
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı beyaz un (gerekirse un miktari arttırılabilir.)
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Kabakların kabukları kazınıp yıkanır ve rendelenir. Yıkanıp kurulanan yeşillikler ince kıyılır.
Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Krem peynir eklenip yumurtanın için de homojen şekilde dağılıncaya kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş kabak, ince kıyılmış yeşillik, beyaz peynir, tuz, kuru nane ve pul biber eklenip karıştırılır. Beyaz un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Dilimlenerek ılık ya da soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

18 Haziran 2010 Cuma

Kandil Simidi



Eve giderken pastanelerden duyduğum mahlep kokusu, eve gittiğimde de açık camlardan gelen komşuların pişirdiği simit kokularına daha fazla dayanamayıp hemen işe koyuldum ve kısa sürede bu simitleri yaptım.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paker kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
susam
Yapılılşı :
Hamur için verilen malzemeler geniş bir kaba alınır ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanarak şerit yapılır ve simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece fırında susamlar iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

16 Haziran 2010 Çarşamba

İncirli Kayısılı Parfe

Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Tarifi Dr. Oetker Krem şanti poşetinin arkasından...

Malzemeler :
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
150 gr. kakaolu bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :
Kayısı ve incir sıcak suda bekletilip yumuşatılır. Suları süzülüp minik küpler halinde doğranır. Krem şanti soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır. İçine hazırlanan meyveler, öğütülmüş ceviz, portakal kabuğu rendesi ve ufalanmış bisküvi eklenerek karıştırılır. Bir kalıba streç film serilir. (Silikon kalıp kullandığım için gerek kalmadı.) İsteğe göre kalıbın tabanına yarım cevizler yerleştirilir ve üzerine krem şantili karışım dökülür. Üzeri streç filmle kapatılıp bir gece buzlukta bekletilir. Ters çevrilerek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır. (Ben Softbowl tekli maffin kalıplarımı kullandım.)

Afiyet olsun.

Enginarlı Salata


Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Son günlerde bazı dergi ve blogcu arkadaşlarımda sık gördüğüm bir salata. Ben de evde bulabildiğim yeşilliklerle denedim.
Malzemeler :
2 adet enginar
3-4 yaprak lolloroso (Akdeniz yeşilliği)
1 tutam semizotu
8-10 adet roka yaprağı
dereotu, maydanoz
5-6 adet biberli yeşil zeytin
çeri domates
Sos için;
Limon suyu, zeytinyağı ve tuz
Yapılışı :
Enginarlar yıkanıp üzerlerine limon suyu dökülür ve buharda haşlanır. (Nutricook ile 8 dakika pişirdim.)
Yeşillikler yıkanıp kurutulur ve bıçak değdirmeden iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Enginarlar soğuyunca dilimlenir, dilimlenmiş biberli zeytin ile birlikte salatanın üzerine yerleştirilir. Çeri domates ile süslenir. Sos malzemeleri çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Tavuk Tandori



Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Nutricook ile denediğim, 6 dakikada pişen, nefis bir tarif.
Malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
1 kase yoğurt
1 adet soğan (Ben fazla kullandım.)
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml. tavuk suyu (750 ml. su + tavuk bulyon)
40 gr. karışık baharat (Kotanyi tavuk harcı kullandım)
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
5 dal taze nane
tuz ve karabiber
Yapılışı :
Bir karıştırma kabında baharatlar (Kotanyi Tavuk harcı), toz zencefil ve zeytinyağı karıştırılarak marinat hazırlanır.
Soğanlar dilimlenir, Biber ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir; tavuk ve biber küp şeklinde doğranır.
Tavuk etleri ve sebzeler sırasıyla tahta şişlere dizilir, tuz serpilir. Şişler marinata bulanıp Nutricoock'un buhar sepetine yerleştirilir. Tencereye su konulup, buhar sepeti yerleştirilir ve kapağı kapatılır. Akıllı konrol saati 6 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
Yoğurt sos için; Nane yıkanıp kurulanır. Yaprakları dallarından ayrılıp incecik kıyılır. Nane, kimyon ve yoğurt bir karıştırma kabında karıştırlır. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp buzdolabında en az 10 dakika dinlendirilir.
Pişen tavuklar servis tabağına alınıp pilav ve yoğurt sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Krem Peynirli Izgara Sebze Ruloları


Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
3 adet dolmalık kabak
3 adet patlıcan
7-8 adet kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz
krem peynir
dereotu
Yapılışı:
Patlıcanlar boylamasına dilimlenerek 3 ya da dörde bölünür ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Kabaklar da kabukları kazınıp boylamasına dilimlenir. Biberler ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
Bütün sebzeler ızgarada veya tost makinasında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sarımsaklar ezilip zeytinyağı ile karıştırılır. Sebzeler sarımsaklı zeytinyağı ile harmanlanıp bir süre buzdolabında dinlendirilir. Sonra isteğe göre bir kabak, bir patlıcan, bir biber olmak üzere üst üste yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. (Rulonun açılmaması için kürdanla tutturabilirsiniz.)
Krem peynir krema pompasına doldurulur ve sebze rulolarının üzerine istenilen şekilde sıkılır. Dereotu dallarıyla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Akdeniz Usulü Mantar



Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Nutricook ile denediğim bir lezzet...
Malzemeler:
700 gr. mantar
1 adet soğan
50 ml. sek beyaz şarap (Elma sirkesi kullandım.)
1/2 limonun suyu
100 gr. domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml. su
kişniş tohumu, tuz ve karabiber
birkaç sap taze kişniş
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp süzgeçte bekletilir. Suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesilir. Kişniş yaprakları dallarından ayrılır.
Soğan soyularak yemeklik doğranır. Nutricook tenceresinde yağ ısıtılır ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Sırasıyla beyaz şarap (elma sirkesi), su ve limon suyu eklenir. Son olarak salça, kişniş tohumu ve mantarlar ilave edilip tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Tencerenin kapağı kapatılır.
Akıllı konrol saati 3 dakikaya ayarlanır, sebze pişirme programı seçilir.
Pişirme işlemi bittiğinde Nutricook'un kapağı açılır. Mantarlar ince kıyılmış kişniş yaprakları ile süslenip ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

15 Haziran 2010 Salı

Spiral Poğaça



Daha önce yayınladığım Sodalı poğaça hamurunu bu şekilde denedim.

Malzemeler :
1 paket yaş maya (42gr.)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200ml. maden suyu)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı :
Ilık sütün içine toz şeker ve maya atılıp, karıştırılarak maya eritilir. Sıvı yağ ve soda eklenir. Tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp, 40-45 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şerit yapılır ve kendi etrafında göndürülerek spiral şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilip, 30 dakika kadar mayalanması için tepside bekletilir. Bu süre sonunda üstlerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Poğaça Hamurundan Pizza


Tepsiye fazla gelen poğaça hamurunu pizza yaparak değerlendirdim.
Mayalı hamur pizza boyunda açılır, üzerine domates sosu yayılır. Yuvarlak dilimlenmiş mozarella peyniri ve dilimlenmiş sucuklar dizilir. Üzerine kekik vb. serpilir. (Ben kotanyi Pizza harcı kullandım. Beni Kotanyi pizza harcı ile tanıştıran Hilal' e tekrar teşekkürler.) Son olarak üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilip, 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.