Etkinlik sırasında tekli mafin papatya, tekli mafin kalp ve tekli mafin yıldız kalıplarını kızımın isteği üzerine satın aldım. Bunları kullanarak kızımla birlikte en kısa zamanda güzel tarifler hazırlamaya çalışacağız.
Firmanın hediyesi olan yasemin kek kalıbı, silikon spatula ve softbowl silikomatı kullanmak için sabırsızlanıyorum, Softbowl ailesine tekrar çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker (1,5 su bardağı kullandım)
1 tutam tuz
1 ajda bardak süt
1 ajda bardak sıvıyağ
3 su bardağı un
1 tutam toz karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı file fındık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 adet elma
Yapılışı :
Un, karanfil, tarçın ve kabartma tozu bir karıştırma kabına alınıp, birlikte elenerek harmanlanır.
Elmalar soyulup bir parmak kalınlığında ay şeklinde dilimlenir.
Yumurta ve şeker bir tutam tuz eklenerek mikser yardımı ile yaklaşık 4-5 dakika çırpılır.
Sıvıyağ ve süt eklenip çırpmaya bir iki dakika daha devam edilir.
Ardından birlikte elenerek harmanlanan kuru malzemeler (mikser kullanmadan) silikon kaşık yardımı ile azar azar karışıma eklenerek karıştırılır. (Silikon kaşığım olmadığı için tahta kaşık kullandım.)
Karışımı silikon kalıba boşaltılır ve dilimlenen elmalar sırt sırta dik olarak hamurun üzerine yerleştirilir. Üzerine bolca file fındık ve kuş üzümü serpilip,
önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında ızgara tel üzerinde pişirilir.
Fırından alınan kek mutlaka bir ızgara üzerinde soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenip, dlimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.