Malzemeler :
200 gr. tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 adet yumurta (Sarısı içine, beyazı üzerine)
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzerine;
yeterince badem
Yapılışı :
Pudra şekeri ve tahin iyice karıştırılır. Üzerine yumuşak tereyağı, 1 yumurtanın sarısı, vanilya, çekilmiş badem ve un eklenip yoğrulur. (Biraz dağınık bir hamur oluyor.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yumurta akına batırılıp üzerlerine birer adet badem yerleştirilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.