Tarifi sofra dergisinde görüp, denedim. Kekden daha çok üzümlü ekmeğe benzedi.
Disable Copy And Past
26 Aralık 2008 Cuma
Üzümlü Mayalı Kek (P.D.Ç.S.E 32)
Tarifi sofra dergisinde görüp, denedim. Kekden daha çok üzümlü ekmeğe benzedi.
25 Aralık 2008 Perşembe
Cevizli Burma Baklava (P.D.Ç.S.E. 32)
Bu nefis tatlıları P.D.Ç.S.E. 32 ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma sevgilerimle beraber gönderiyorum.
Malzemeler :
500 gr. baklavalık yufka (Ben Afillo marka kullandım.)
250 gr. tereyağı
200 gr. çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon
Yapılışı:
Tepsi yağlanır. İki adet baklava yufkası üst üste yerleştirilir. Bir kenarına çekilmiş ceviz serpilir. Yufkalar oklavaya sarılır ve yanlarından sıkıştırılarak, ortaya doğru büzdürülür. Büzme işlemi bittikten sonra oklava yufkaların arasından çıkartılır ve yufkalar tepsiye yerleştirilir. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra dilimlenir. 250 gr. tereyağı eritilerek tatlının üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbet için; su ve şeker tencereye alınır ve 10 dakika kaynatılır. 2-3 damla limon damlatılarak ocaktan alınır. Pişen tatlını üzerine sıcak halde iken, sıcak şerbet kepçe ile her tarafına gezdirilir. Soğuyunca fıstıkla süslenip servis yapılır.
24 Aralık 2008 Çarşamba
Yoğurtlu Akdeniz Karnabaharı Salatası
Pastırmalı Patatesli Börek (P.D.Ç.S.E. 32)
23 Aralık 2008 Salı
İncirli Kurabiye (P.D.Ç.S.E. 32)
22 Aralık 2008 Pazartesi
Boş Börek (P.D.Ç.S.E. 32)
P.D.Ç.S.E. yeni ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma daveti için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Malzemesi basit, yapımı kolay ama lezzeti harika bir börek. Kahvaltılara, habersiz gelen misafirlere hemen hazırlananabilecek tariflerden biri.
Malzemeler :
2 adet yufka
2 adet yumurta
kızartmak için ;
sıvı yağ
Yapılışı :
Yufka düz bir zemine serilir. 1 adet yumurta çukur bir kapta çırpılarak fırça yadımıyla yufkanın her tarafına sürülür. Yufka kenarından başlanarak 3 parmak genişliğinde katlanır. Oluşan rulodan 4 parmak boyunda parçalar kesilir. Diğer yufka da bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Günahkar Pide (Karışık Pide)
"Günahkar Pide" yi sofra dergisinin eski bir sayısında görmüştüm. Tarifini not almadığım için aklımda kalan malzemelerle, bildiğim pide tarifini birleştirdim, sonuç mükemmel oldu. Pidenin ismi bana ilginç geldi, niye bu ismi aldığını bilmiyorum. Malzemelerinin bol kalorili olmasından kaynaklanıyor, olabilir.
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
4 su bardağı un
dilimlenmiş pastırma
rendelenmiş kaşar peyniri
pide sayısı kadar yumurta
Üzerine;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı :
Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz 1 çay bardağı ılık su alınır. 15 dk. mayalandırılır. Üzerine azar azar süt ve un eklenir. Arasıra un ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılıp, bir bez örtülür ve 35-40 dk. dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her bir parça unlanmış zeminde tekrar yoğrulur. Bezeler yuvarlak şekilde açılır, kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutulur. Fırından alınıp içlerine pastırma, sucuk, kavurma ve kaşar peyniri paylaştırılır. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırılır. Tekrar fırına verilerek pidelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerlerine tereyağı sürülüp sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
19 Aralık 2008 Cuma
Beşamel Soslu Tavuklu Ispanak
Malzemeler :
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
18 Aralık 2008 Perşembe
Bu sebzeyi tanıyan varmı?
Kahvaltılık Pideler (P.D.Ç.S.E. 31)
Bu lnefis pideleri P.D.Ç.S.E. 31 evsahibesi çapankızımutfakta arkadaşımıza gönderiyorum.
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya (21 gr.)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
peynirli;
2 adet orta boy domates
2 adet biber
200 gr. peynir
sucuklu;
2 parmak sucuk
kaşar peyniri
kekik, pulbiber
1 adet domates
1 adet biber
Yapılışı :
Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şeker alınıp, karıştırılır ve 10 dakika bekletilir. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akı konulur. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur. (Yaklaşık 3 su bardağı kadar). Hamur bir süre dindendirilir. (10-15 dk.) Bu arada iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz.
Domateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır. Biberler de ince ince doğranır. Peynir, pulbiber, kekik eklenip karıştırılır. Gerekirse tuz eklenebilir. Sucuklu yapmak isterseniz; sucuklar minik doğranır, doğranmış domates biber ve baharatlarla karıştırılır.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her parça 20 cm çapında açılır. Ortasına iç malzemeden yerleştirilip, iki kenar ortaya doğru kapatılarak pide şekli verilir. Tepside 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılıp, fırça ile pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtülüp, 5-10 dakika dinlendirilip, servis yapılır.
Not : istediğiniz iç malzemeyi kullanabilisiniz
Afiyet olsun.