Disable Copy And Past

23 Kasım 2015 Pazartesi

Peynirli Börek




Malzemeler :
İç malzeme:
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı karabiber
Hamur:
  • 4 su bardağı un
  • 1 poşet instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 100 g eritilmiş margarin
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • Yapılışı :
  • Un bir kaba elenip instant maya ile karıştırılır. Üzerine tuz, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su ve eritilmiş margarini eklenip iyice yoğurulur ve 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açılır. Açılan hamurlar 4 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Rendelenmiş peynirin üzerine pul biber ve karabiber eklenip karıştırılır.Üçgenlerin geniş kısmına iç malzemeden yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Rulo kendi etrafında döndürülerek yuvarlak gül böreği şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. Ilık ortamda 20-25 dakika mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, 20-25 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır. 
  • Not : Ben bir kısmını sosisli-kaşarlı yaptım, tavsiye ederim.
Kaynak : Dr. Oetker

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika gül böreği gibi olmuşlar srvgiler