Disable Copy And Past

18 Kasım 2015 Çarşamba

Nişastalı Poğaça


Malzemeler :
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un (yaklaşık)

Üzerine;
Kabak çekirdeği 
 çubuk kraker
İçine; 
200 gr peynir 

Yapılışı :

Nişasta ,un ve maya karıştırılır. Ortası havuz gibi açılarak yumurta ,ılık süt ve yağ eklenip karıştırılır. Şeker ve tuzu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp elde açılır, ortasına peynir yerleştirilip yuvarlak olacak şekilde kapatılır ve muffin kalıbına yerleştirilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürülür. Çubuk krakerden bir parça kırılıp yarısı dışarıda kalacak şekilde poğaçalara batırılır. Çubuk krakerin kenarına birbirine yakın şekilde 2 adet kabak çekirdeği yerleştirilir. (Yaprak görünümü vermek için) 
Hazırlanan poğaçalar oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır. İsterseniz klasik poğaça şekli vererek de yapabilirsiniz. fırında pişirin.Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
Kaynak : rumma.org

Hiç yorum yok: