Disable Copy And Past
26 Mart 2013 Salı
Şitake Mantarlı Tavuk
Malzemeler :
500 gr. şitake mantarı
400 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet kırmızı dolmalık biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1-2 diş sarımsak
tuz, kekik, karabiber
Yapılışı :
Tereyağı vok tavaya alınıp eritilir, tavuk etleri eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Şitake mantarları nemli bir bezle silinip dilimlenir ve tavuklara eklenir. (Ben yıkayıp kağıt havlu ile kuruladım.) Biberin çekirdekleri çıkarılıp jülyen usulü doğranır. Mantarlar renk değiştirmeye başlayınca (hafifçe kahverengine dönünce) biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Biberler yumuşayınca ince kıyılmış sarımak eklenip biraz daha kavrulur, tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocaktan alınır ve bir fırın kabına boşaltılır. Üzerine kaşar rendesi serpiştirilip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar (Kaşar eriyinceye kadar) pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
harika bir ana yemek
ellerine sağlık
mmmm...harika görünüyoor...:)
hiçç duymamıştımm,,
şitake mantarı..:)
ellerine sağğlık canım...
Değişik bir mantarmış.Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
Bencede nefis bir ana yemek ellerine saglik canim.
Süper bir yemek olmuş,ellerine sağlık..Tam davet sofraları için,nefiss..
canım nefis görünüyor bizim buralarda mantar türleri çoktur ama şitake hiç duymadım görüntüsünü merak ettim keşke pişmeden önce resimleseydin
neyse ellerine sağlık tekrar sevgiler:)
canım ellerine sağlık, nefis görünüyor
değişk bir mantar sanırım görmemiştim hiç:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
Bu mantarın ismini daha önce duymuştum çok merak ediyorum.bulabilirsem antalyya taşınıca artık yapaım sende bilirsin çaycumada bişey bulmak mümkünmü migros açıldı soya fasulyesi bulamıyorum zonguldakta bile yok...eline sağlık Birsel hanım...sevgiler memleketime
Yorum Gönder