Katıldığım bir workshop etkinliğine Tijen Aktay, Özgür şef ile birlikte bu tarifi hazırlamıştı. Ben de aklımda kaldığı kadar yapmaya çalıştım, evde krema olmadığı için kivili sos yapmadım, bu haliyle de çok güzeldi. Üzerini yakma kısmını biraz abartmış olabilirm:))
Malzemeler:
200 gr tereyağı
Aldığı kadar un
200 gr tereyağı
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Elmalı harç için;
4 elma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1-2 çay kaşığı tarçın
Sosu için;
3 kivi
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup, küp şeklinde doğranır. Bir tavada tereyağı, toz şeker ve elmalar pişirilir. Ocaktan alınıp tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Birinci beze merdane ya da elle açılarak kalıba yerleştirilir. Soğumuş elmalı harç yayılır. Diğer hamur da aynı şekilde açılıp harcın üzerine kapatılır.
Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzerine toz şeker serpilir, pürmüz yardımıyla yakılır ya da esmer şeker serpilir şeker eriyip kızarıncaya kadar sıcak fırında tutulur.
Sosu için; kabukları soyulmuş kiviler, pudra şekeri ve krema blender ile karıştırılır. Elmalı crumble dilimlenerek sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık elmalı hmm nefis:)
sevgiler
ımmm sosta olsa kimbilir nasıl olurdu )ellerine sağlık nefis görünüyor canım sevgiler:)
Yorum Gönder