Mantarlı bir salata yapmayı planlamıştım; mantarların iri olduğunu görünce aklıma mantar dolması yapmak geldi. Buzdolabını karıştırdım; ıspanak, haşlanmış mısır ve dolmalık renkli biberler buldum ve ortaya böyle bir tarif çıktı. Ben çok beğendim; ana yemek olarak da yapılabilir, ızgara biftek, vb. yanında da servis edilebilir.
Malzemeler :
1 kg. iri mantar
250 gr. kadar yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi (konserve)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tereyağı
tuz
kaşar peyniri
Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp, sap kısımları kopartılarak fırın kabına dizilir ve üstlerine birer çimdik tereyağı yerleştirilerek fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. Küp doğranmış biberler ve sarımsak eklenip kavrulur. (Mantar kökleri de ilave edilebilir, ben köklerini de fırında pişirdim.)Biberler yumuşayınca doğranmış ıspanak eklenip bir süre daha karıştırılarak pişirilir. Tuzu ayarlanıp ocak kapatılır. Mısır taneleri eklenip karıştırılır. Hazırlanan ıspanaklı harç kaşık yardımıyla mantarlara doldurulur. Üzerine kaşar dilimi yerleştirilip tekrar fırına verilir. Kaşar eriyip, hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Küçük boy mantarları ve mantar saplarını artan ıspanaklı harçla karıştırıp minik güveç kaplarına doldurdum, üzerine de kaşar peyniri yerleştirip, pişirdim. Mantarlar küçük olunca bu şekilde de yapılabilir.
6 yorum:
Arkadaşım ellerine sağlık mantar aşığı olarak bayılırım sevgiler.
çok nefis canım ellerine sağlık ben sade kaşar ve salamla yapardım böylede deniyecem sağol
sevgiler
Yaratıcılık süper olmuş.Mantar ve ıspanak ikilisinede bayılırım zaten,ellerine sağlık..
her iki tarifde cok güzel canim..ellerine emegine saglik..sicacik sevgiler
Canim harikasin her iki tarifte cok güzel emeklerine saglik .Ispanak kökü salatasida cok güzel görünüyor .
Şahane duruyor ellerinize sağlık.. Tarifkolik..
Yorum Gönder