300 gr. kıyma
1 çay bardağı irmik
2 adet kuru soğan
birkaç dal maydanoz
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
3-4 adet patates
1-2 adet sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
domates salçası
9-10 adet tane karabiber
Yapılışı :
Kıyma ve irmik yoğurma kabına alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanır ve köfte şekli verilir.
Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince kıyılmış biber ve kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates eklenip karıştırılır. Patateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır ve tencereye eklenir. Biraz sotelendikten sonra salça ve üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayınca köfteler tencereye eklenir. Tane karabiber atılıp ve tuzu ayarlanır ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Doğulu olmamdanmı bilmiyorum bulgurlu yemekleri hep sevmişimdir çok hoş görünüyor tarifini aldım sevgilerimide size bıraktım
Süper fikir köfteye irmik koymak.Elinize sağlık nefis görünüyor.Ayrıca irmik lokmaları da çok güzel görünüyor.
İrmik kıyma da olunca köftenin kıvamıda çok hoş oluyor bende çanak şeklinde yapıyorum ama daha paylaşamadım ellerinize sağlık afiyet olsun.Mügeden İrem e sevgiler..
köfteleri genelde bulgurlu yaparım da irmikli hiç yapmadım, eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder