Disable Copy And Past

30 Nisan 2010 Cuma

Sebzeli Soğan Mıhlama

Pazı saplarını değerlendirmek için yaptığım bir tarif.

Malzemeler :
5-6 adet kuru soğan
1 demet pazının ayıklanmış sapları
2 adet domates
1-2 adet sivribiber
150-200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı :
Kıyma ve sıvıyağ bir tencereye alınarak kavrulur. Kıyma suyunu çekince oldukça iri doğranmış soğanlar da eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranmış pazı sapları ve yeşil biber eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler kendi suyuyla pişmeye bırakılır. Kabukları soyularak doğranmış domatesler de tencereye ilave edilir ve domatesler erimeye başlayıncaya kadar pişirilir. Tuzu ayarlanır, salça ve yerektiği kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. Son olarak üzerine yumurtalar kırılır ve yumurtalar pişince sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

emelce yemek dedi ki...

ellerine saglik ben de mi yapsam bu aksam ne.

Sevil Şahin dedi ki...

birselcim tam yemek vakti canım çekti :)
ellerine sağlık tatlım
sevgiler

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

BİRSELCİM ELLERİNE SAĞLIK.HAYIRLI CUMALAR.SEVGİLER.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

eline sağlık tatlım,hayırlı cumalar

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım yapmak lazım sevgiler..