Malzemeler :
1 kg. pırasa
1 adet soğan
250-300 gr. kıyma
1 adet soğan
250-300 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kızartmak için
3-4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı :
Pırasalar 4-5 cm. uzunluğunda doğranır. Tuzlu kaynar suya atılarak dağılmayacak dirilikte haşlanır, süzgece alınır, suları süzülür.
Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır. Geniş bir kapta un ve tuz karıştırılır. Pırasalar önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi olacak şekilde kızartılır, fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır, geniş bir tencereye dizilir. (Ben fırında yaptığım için fırın tepsisine dizdim.)
Yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ bir tencereye alnır ve kavrulur. Kıyma da eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Salça, tuz ve karabiber eklenip, pırasanın haşlama suyundan 1 kepçe kadar eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır.
Hazırlanan kıymalı sos pırasaların üzerine yayılır. Gerekirse biraz daha su eklenip, ocakta 10 dakika kadar pişirilir.
(Ben üzerine domates dilimleri yerleştirip, fırında pişirdim.)
Afiyet olsun.
9 yorum:
canım sayende yeni bir pırasa tarifi öğrendim.ellerine sağlık
ELLERİNE SALIK ARKADAŞIM.NEFİS OLMUŞTUR EMİNİM...
Değişik bir tarif ellerine sağlık canım.........
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
değişik bir tarif canım ellerine sağlıkk..
değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
ellerine saglik en kisa zamanda deneyecegim
harika olmuş...ellerine sağlık...pırasayı kızım ve ben çok severiz...değişik bir çeşit olmuş...kolay gelsin...
Ellerine saglik harika olmus, cok guzel.
Destek veren guzel yorumuna da cok tesekkur ederim. Tum tedavi sureci bitti hem de iyi bir sekilde :)
Cok sagol...
Yorum Gönder