Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtalar, pudra şekeri ve tereyağı bir kapta çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılır, elde yuvarlanarak halka şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170-180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Kurabiyeler biraz soğuyunca üzerlerine bolca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
ellerinize sağlık birsel hanım..
birselcim portakallı tariflere bayılıyorum.ellerine sağlık nefis olmuış
Canim ellerine saglik nefis görünüyor .mantarli hic salata denemedim kurabiyeler tam benlik olmus afiyet olsun
bu aksam hep kurabıyelere takılyo gözum
Yorum Gönder