1 paket kedidili bisküvi
Kreması için :
3 tepeleme yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket (200gr.)labne peyniri
1 paket vanilya
Bisküvileri ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı tozşeker
Arasına;
1 adet muz
Üzerine;
çilek
Yapılışı :
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenip, mikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Muz dilimleri yerleştirilir.Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır. Çilekler istenilen şekilde pastanın üzerine dizilir ve dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine eritilmiş çikolata gezdirilebilir. (İrem'in önerisi)
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenip, mikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Muz dilimleri yerleştirilir.Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır. Çilekler istenilen şekilde pastanın üzerine dizilir ve dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine eritilmiş çikolata gezdirilebilir. (İrem'in önerisi)
Afiyet olsun.
15 yorum:
görüntü muhteşem eline sağlık canım
Birsel'cim pastan muhteşem çilekler
enfes görünüyor ellerine sağlık.Ha
yırlı cumalar sevgiyle öpüyorum...
biesela hanım tablo gibi.seyrettim.baktım karnım aç.yazayım yorumumu kaçayım dedim.ellerine sağlık.iremin tavsiyesine katılıyorum.çikolata .çok daha güzel yapmış pastayı
ellerinize sağlık harika bir pasta yapmışsınız yine sevgiler...
birselcim yine döktürmüşsün ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
YİNE HARİKASIN CANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..
cok guzel gorunuyorlar hele cilekler..
Birselcim, müthiş bir görüntü...
önce bir ooffff çektim ağzım sulandı görünce ve sana süpersin eline sağlık demeden gitmek istemedim canım kesmeye kıyabildinizmiiii?:)
Çok güzel bir pasta yapmıssınız. Görüntü muhteşem. Emeginize saglık.
Ay canım nasıl çılek ıstedı bılemezsınız.
Sevgiler..
Canım tek kekimeyle bayıldım.Ellerine sağlık.Sevgiler bıraktım.
Very beautiful!
Happy Valentine's Day! XOXOXO
harika bir pasta olmuş, ellerine sağlık canım...
sevgiler...
ellerine sağlık canım gene muhteşem olmuş sevgi günün kutlu olsun
Pasta zaten muhtesem olmusta, ama bu mevsimde böyle güzel ve kusursuz görünen cilekler asil bitirdi beni ekran basinda, cilek mevsimi gelsede bizler de yine cilege doyabilsek:))
Süper pastan icin ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Yorum Gönder