4 adet böreklik yufka (2 adet kullandım.)
1 adet orta boy soğan
300 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1/2 demet kıyılmış nane (1 çay kaşığı kuru nane kullandım.)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
Yufkalar temiz bir zemine üst üste serilip önce (+) sonra (x) şeklinde kesilip her bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edilir. Yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ bir tencereye alınır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılır, ocak kapatılır. Haşlanmış pirinç ve kıyılmış nane eklenerek harmanlanır. Yufkaların geniş kenarına harç paylaştırılır. Kenarları ortaya katlanıp, sigara böreği gibi sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarmaya yakın biber salçası 3-4 yemek kaşığı suyla inceltilip üzerlerine gezdirilir, 10 dakika daha pişirilir. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
hımmm birselim nefis olmuş şekerim ellerine saglık
Canımmmmmm nefis olmuş ellerine sağ
lık kocaman öptüm...
Harika görünüyorlar. Canım çekti... Şimdi çayın yanına olsa ne iyi giderdi...
Ellerinize sağlık Birsen ablacım harika olmuş,eşimin bayılarak yiyeceği bir börek çünkü kıymalı :)
sevgilerimle
mmmmmmmm süper olmuş.ellerine sağlık canım...
ellerine saglik afiyet olsun nefis bir tat sevgiler
süpppppersin valla... harika bir köfte olmuş...ellerine sağlık...kolay gelsin...
ne hoş bir tarif .ellerinize sağlık.
Hımm gerçekten nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...
döktürüyorsun gene boş durmak yok hiç emegıne saglık
ellerinize sağlık harika gözüküyor mutlaka deneyeceğim sevgiler
Yorum Gönder