Malzemeler :
125 gr. tereyağı
2 yumurtanın akı
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (Gerekirse un ekleyebilirsiniz, ben ekledim.)
1 tatlı kaşığı tuz
İçine;
200 gr. beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
Üzerine ;
yumurta sarısı
bolca susam
Yapılışı :
Bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akları, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır. Mahlep, kabartma tozu, tuz ve un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. (Tarifteki un ölçüsü bana yetersiz geldi ve ben hamur elime yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekledim. Un eklerken dikkat edin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.) Beyaz peynir çatalla ezilir. Maydanoz kıyılıp peynirle karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılır, pernirli iç mlazemeden yerleştirilip kapatılır. Oval şekil verilen poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bolca susam serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Benimmm hamarat arkadaşım maşallah
sana hızına yetişemiyorum bazen kusuruma bakma.Harika mahlepi çok seviyorum ellerine ve o güzel yüreğine sağlık sevgiler...
MAHLEPLİ POĞAÇAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM...ELLERİNE SAĞLIK...
BENDE BİR DEFA YAPMIŞTIM...1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP AZ GELMİŞTİ...SENİNKİNDE YETERLİ GELDİMİ?
ÖPTÜM CANIM...GÜZEL BİR HAFTAA DİLİYORUM...
muhakkak deniyeceklerimin arasına ekliyorum ellerine sağlık cnmm sevgiler
birselcim tatlım ellerine saglık mükemmel olmuş...
Merhabalar....
Elerinize sağlık poaçalarınız çok nefis gözüküyor....
Sevgilerimle:))
Yorum Gönder