Malzemeler :
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet yeşil taze soğan
1 adet etli kırmızı biber
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
tuz, karabiber, kimyon
galeta unu
Kızartmak için;
sıvıyağ
Üzerine
1 su bardağı yoğurt
1/2 demet dereotu
1 diş sarımsak
pulbiber
Yapılışı :
Karnabahar çiçeklerine ayrılarak yıkanır ve limon suyu damlatılmış tuzlu kaynar suda 15 dakika kadar haşlanır. Suyu süzülüp çatalla ezilir. Ilıklaşınca üzerine ince kıyılmış soğan ve küp doğranmış kırmızı biber eklenir. Un, kaşar peyniri rendesi, yumurta, tuz ve baharatlar da eklenip yoğrulur. Üzeri örtülerek buzdolabında yarım saat kadar bekletilir. Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yassı köfteler hazırlanır ve galeta ununa bulanıp, kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu üzerine alınarak süzülür. Yoğurda ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınan köftelerin üzerine yoğurtlu sos gezdirilir ve üzerine pulbiber dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
5 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK BİRSEL ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR BEN KARNABAHARIN HER TÜRLÜSÜNE SEVE SEVE YERİM..
Canımmmm ellerine sağlık harika olmuş her zamanki gibi kocaman sev
giler...
salata ve köften harika görünüyorlar,çok ta şıklar ayrıca:)nerelerdesin bana hiç uğramıyorsun,özledim...sevgiler....
ÇOK GÜZEL OLMUŞ...KARNABAHAR YEMEYEN EŞİME BU ŞEKİLDE YEDİRİRİM... ANLAMAZ BİLE...ELLERİNE SAĞLIK CANIM...ÖDÜLÜN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...
BİR SEL HANIM SİZİN HIZINIZA YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL.ENFES TARİFLERİNİZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER...ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.DENEYEC EĞİM BİR GÜN İNŞALLAH.ÖDÜL İÇİ TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER.SEVGİLERİMLE.HOŞÇAKALIN.
Yorum Gönder