Disable Copy And Past

20 Şubat 2012 Pazartesi

Çikolata Soslu Cheesecake







Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)
400 gr. labne
3 adet yumurta
1 paket krema(200 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 paket bitter çikolata
40 gr. beyaz çikolata
1 paket süt kreması

Yapılışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir. Margarin ve ceviz eklenip
karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.Bastırarak
kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına
kaldırılır.
Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alınır, şeker ile karıştırılır.
Krema eklenip karıştırmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek eklenerek tekrar
karıştırılır. Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğunu da eklenip karıştırılır.
Buzdolabındanki kalıp alınır ve karışım üzerine dökülür. Üzerindeki hava
kabarcıkları gidinceye kadar karışım kaşıkla düzeltilir. 160 derece fırında
kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (25 dakika
yeterli) Fırın kapağı açılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Buzdolabına kaldırılarak 1 gece
bekletilir.
Sosu için;
Kremadan 2 yemek kaşığı alınıp ısıtılır beyaz çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynamadan ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kalan krema da ısıtılıp bitter çikolata eklenerek eritilir. Soğuyunca cheesecakein üzerine önce bitter çikolata sosu yayılır. Üzerine beyaz çikolata sosu damlatılıp kürdan yardımıyla istenilen desen yapılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

15 yorum:

Akdeniz Kızı dedi ki...

ilk dilimi görünce çiçek nasıl kondu acaba diye merak ettim sonra açıklamasını görünce çok sevindim...ellerinize sağlık enfesssss olmuş...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımm bayılırım hatta favorimdir deseni de harika olmuş ellerine sağlık canım

fatosun mutfagından... dedi ki...

enfes....

Pozitif Pembe dedi ki...

elinize sağlık çok şık olmuş....dün demirparkata özsütte yedim frambuazlısını ama nedense kendi yaptığımı daha çok beğendimmm yoğurt konuluyor onlara ilk zamanlar bende koyuyordum yiyemiyordum ağır geliyordu ama merhum Arman Kırımdan newyork usulünü öğrenince zevkle yiyorum benden siparişle alanlarda pek beğeniyor...sizinkide ev usulü pek lezzetlidir eminim üstüne bayıldım...sevgiler

Pastane'den dedi ki...

off görüntü muhteşem
uzun zaman oldu cheesecake yapmayalı ellerine sağlık arkadaşım

tatlilar gülcandan dedi ki...

Cok güzel nefis görünüyor emeklerinize ellerinize saglik

BENİMDENİZİM dedi ki...

Sunumun çok güzel olmuş ellerine sağlık

canimçektipişirdim dedi ki...

çok şık bi sunum olmuş ellerine sağlık cnm..

TURUNCU TATLAR dedi ki...

Super olmuş canım. .elerine saglik:-)

Mutfak dili dedi ki...

Masalah bu cok muhtesem olmus. Elinize saglik olsun.

Eylemin mutfagı dedi ki...

görüntü harika eminim tadıda öyledir.ellerine saglık.

Rosita Vargas dedi ki...

Una receta espectacular me encanta un deleite para los ojos y paladar ,muy armoniosa y deliciosa,abrazos y abrazos.

SEVGİ dedi ki...

çiçeklee bayıldım..
ellerine sağlıkçok şık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Yaaa,uzun zamandır uğrayamıyordum hepsine baktım.Aklımdan geçen tek şey ne becerikli kadınsın sen yaaaa demek oldu.Nedir bunlar nasıl bir üretim nasıl bir mutfak aşkı ?Gerçekten bayılıyorum sana

dönmezçağlar dedi ki...

çok güzel paylaşımınız için çok teşekkürler . ALLAH razı olsun.