Disable Copy And Past

25 Ocak 2012 Çarşamba

Pide Çeşitleri


İstediğiniz iç malzeme kullanarak yapabilirsiniz. Ben kendim için peynirli, İrem için de kavurmalı, pastırmalı hazırladım.
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım küp yaş maya ya da 1 paket (11 gr.) instant maya
aldığı kadar su
İçine;
beyaz peynir (fırında eriyen, yağlı peynir), domates-biber
kavurma
pastırma
kaşar peyniri ya da
istediğiniz bir malzeme (ıspanak, patates, kıyma vb.)
Yapılışı :
Maya toz şekerle birlikte ılık sütün içine atılır ve eritilir. Un; yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır. Üzerine eritilmiş maya dökülür, tuz atılır. Aldığı kadar su ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 15-20 dakika mayalanması için bekletilir. Hamurdan mandalinadan daha büyük bezeler yapılır ve unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Ortasına ufalanmış peynir yayılır; kenarları hafif içe doğru katlanarak pide şekli verilir. Peynirin üzerine domates-biber dilimleri dizilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Kavurmalı ya da pastırmalı yapmak için; hamur açılıp kenarları içe doğru katlanır ve boş olarak tepsiye dizilir. 170-180 derece fırında pişmeye bırakılır. Boş pideler kabarıp, hafif pembeleşince ortalarına pastırma-kaşar ya da kavurma kaşar doldurulup tekrar fırına verilir ve kaşar eriyinceye kadar pişirilir. Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

7 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık bereketi bol olsun..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık bayıldım bende peynirli alayım:)))))

muhabbetsofrasi dedi ki...

oyyy oyyy oyyy
olsa da yesem şimdi

eline sağlık olsun

Hülya dedi ki...

Nefis görünüyorlar. Hepsinin de tadına bakmak isterdim. Ellerinize sağlık..

Hülya dedi ki...

Nefis görünüyorlar. Hepsinin de tadına bakmak isterdim. Ellerinize sağlık..

GÜLOANNEMUTFAKTA dedi ki...

Bu yapılmaz canım sabah sabah iştahım kabardı ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyorlar

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Bende kavurmalı ve pastırmalı isteriiiim..
Nasılda güzel kokmuştur off..
Ellerine sağlık canım.