Disable Copy And Past

5 Kasım 2010 Cuma

Yalancı Lahana Turşusu

Lahana sarmasından arta kalan lahanaları değerlendirmek için yaptım ve
birdilimbirtutam Serap arkadaşımızın ev sahibi olduğu "Yalancı Yemekler Etkinliği" ne gönderiyorum. Adı yalancı ama yumuşak olduğu için ben gerçeğinden daha çok seviyorum.
Malzemeler:
haşlanmış lahana yaprakları (göbek ve damarlı kısımları tercih edilir.)
ezilmiş sarımsak
kırmızı pulbiber, tuz
sirke
Yapılışı :
Haşlanmış lahana istenilen büyüklükte doğranır. Bir kaba alınarak tuz, ezilmiş sarımsak ve sirke ile harmanlanır. Bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

SERAP dedi ki...

Etkinligime bu güzel tarifinle bir kez daha katildigin icin teseküürler.Sayenizde cok güzel cok degisik ve bir okadarda pratik tarifler topladim.
Sevgiler