Karanfil şekilli böreği daha önce yayınlamıştım; iftar için yeniden yapınca hatırlatmak istedim:))
Menüdekiler :
Arpa şehriye çorbası
Etli bamya
Pirinç pilavı
Karanfil şekilli börek
Şakşuka
Közlenmiş kırmızı biber salatası
Kuzukulağı salatası
meyve (kavun, şeftali, ananas)
Ev yapımı limonata
Karanfil Şekilli Börek
Malzemeler :
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
100gr. beyaz peynir
1 yumurtanın akı
küçük tart kalıpları
Üzeri için;
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı :
Birinci
yufka tezgaha serilip, üzerine fırça ile süt-sıvıyağ karışımında
sürülür. İkinci yufka da birinci yufkanın üzerine serilir ve süt-sıvıyağ
karışımından sürülür. Üçüncü yufkaya da aynı işlem uygulanır. Tartölet
kalıplarından daha büyük bir bardak ya da kalıp yardımıyla üst üste
serilen yufkalardan parçalar kesilip, çıkartılır. Tartölet kalıpları
margarin ile yağlanır. Kesilmiş olan yufka parçalarından birer tane
kalıplara yerleştirilir. Peynir ezilip, yumurta akı ilave edilir ve
karıştırılır. Kalıptaki yufkanın ortasına peynirli harç yerleştirilir.
Üzerine tekrar yuvarlak kesilmiş yufka parçalarından birer tane
yerleştirilir. (Bu sefer 3 kat yufka parçası yerleştirdim)Yufkaların uç kısımlarına sıvıyağ ile karıştırılmış
yumurta sarısı fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
börekler kızarıncaya kadar pişirilir, kalıplardan çıkartılıp servis
yapılır.
Afiyet olsun.