Karnabahar köftesi yapmak için haşladığım karnabahar fazla gelince ben de kalanları kek olarak değerlendirdim. Tuzlu kek sevenler için güzel bir öneri:))
Malzemeler :
orta boy karnabaharın yarısı
2 adet yumurta
50 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kırmızı kapya biber
2 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
kekik, karabiber, kırmızı pulbiber
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı beyaz un
susam, çörekotu
Yapılışı :
Karnabahar birkaç damla limon damlatılmış kaynar suda haşlanır, çatalla ezilerek püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
Yumurtalar mikser ile çırpılır, sıvı yağ eklenir. Yeşil soğan ince kıyılır; biberin çekirdek kısımları çıkarılıp minik küpler şeklinde doğranır. Rendelenmiş kaşar, ezilmiş beyaz peynir, hazırlanan sebzeler (biber, karnabahar, yeşil soğan) tuz ve baharatlar çırpma kabına eklenip karıştırılır. Unlar ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine susam, çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.