Malzemeler:
2 adet ayva
1 su bardağı vişne
3-4 yemekkaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet tane karanfil
1 tatlı kaşığı nişasta
yeterince su
yarım poşet kremşanti
yarım su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Ayvaların kabukları soyulur ve ikiye bölünüp çekirdek kısımları çıkartılır. Tencereye alınıp üzerine tozşeker, çubuk tarçın, karanfil, vişne ve su eklenip pişmeye bırakılır. Ayvalar arasıra ters çevrilip yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Tencerede kalan suya (soğuk su) nişasta eklenip sos kıvamında pişirilir; ara sıra karıştırılarak soğutulur. Servis
tabağına önce sos dökülüp ayva tatlısı yerleştirilir. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve krema pompası ile ayva tatlısının üzerine şekilli sıkılarak servis yapılır.
Ayvaların kabukları soyulur ve ikiye bölünüp çekirdek kısımları çıkartılır. Tencereye alınıp üzerine tozşeker, çubuk tarçın, karanfil, vişne ve su eklenip pişmeye bırakılır. Ayvalar arasıra ters çevrilip yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Tencerede kalan suya (soğuk su) nişasta eklenip sos kıvamında pişirilir; ara sıra karıştırılarak soğutulur. Servis
tabağına önce sos dökülüp ayva tatlısı yerleştirilir. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve krema pompası ile ayva tatlısının üzerine şekilli sıkılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.