Sofra Dergisi'nin eski sayılarından birinde görmüştüm, denemek bugüne kısmetmiş. Elmalı tarifleri sevenlerin bayılacağı, pratik ve nefis bir tarif. Denemeniz ve beğenmeniz dileklerimle...
Malzemeler :
1 paket petibör bisküvi
2 adet elma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
tarçın
Hamuru için;
3 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bisküviler kare ya da dikdörtgen bir fırın kabına dizilir. (Kare borcam tepsi kullandım.) Elmaların kabukları soyulup çekirdek kısımları temizlenir ve yarım ay şeklinde ince ince dilimlenir. Elma dilimleri bisküvilerin üzerine dizilir; tarçın ve ceviz serpilir.
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye (şeker eriyinceye) kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yavaşça çırpılır. Hazırlanan hamur elmaların üzerini kapatacak şekilde tepsiye dökülür. Isıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır. Ilık hale gelince bir su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesilir. Üzerine pudra şekeri elenip servis yapılır. Dilerseniz pudra şekerini tarçınla karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.