750 gr. dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
İçine;
500 gr. ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
Domates sos için;
4-5 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
sıvı yağ
Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış ıspanaklar eklenip pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca kaşar rendesi eklenip karıştırılır.
Kıyma derin bir kaba alınır. Yumurta sarısı hariç tüm malzeme eklenerek iyice özleşinceye kadar yoğrulur ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte harcı alınır ve elle bastırılarak dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına ıspanaklı harç yayılır. Kıymanın kenarları ortaya toplanarak rulo haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. İnce kıyılmış sarımsak sıvı yağda hafif kavrulur, domatesler eklenip sos kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Toz şeker ve tuz eklenir, bir taşım daha kaynatılıp ocak kapatılır. Köfte dilimlenerek üzerine domates sos gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.