4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, bir kenarda bekletilir. Süt, un, şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür, üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir. Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.
Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.
Afiyet olsun.