Malzemeler :
Lokma için;
2 su bardaktan bir parmak eksik irmik
125 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 paket vanilya (Hilal'in önerisiyle ekledim.)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır ve soğutulur.( Kıvamı çok yoğun olmayacak!)
Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 4 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.