1,5 su bardağı pilavlık pirinç
400gr. kuzu eti (minik küpler halinde doğranmış)
4 adet orta boy havuç
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
sıcak su
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak pirinç yıkanarak tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir. Havuçlar jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranır. Sıvı yağ ve terayağı teflon ya da yanmaz bir tencereye alınıp kızdırılır. Etler tencereye eklenip harlı ateşte kavrulur. Jülyen doğranmış havuçlar ilave edilir ve bir süre pişirilir. Bir miktar sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Etler pişip, suyunu çekince; yıkanıp süzülen pirinç tencereye eklenir. Etli malzeme ile karıştırılmadan, kaşıkla üzeri düzeltilir. Yeterince sıcak su (ben 2,5 su bardağı koydum.) eklenir, tuzu eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayınca ocak kapatılır. Kaşıkla pilavın bir kaç yerinden delikler açılır ve kapağı kapatılarak bir süre demlenmeye bırakılır. Tencere servis tabağına ters çevrilerek (pirinçler alta, etli karışım üste gelecek şekilde) servis yapılabilir.
Not : Ben kek kalıbıyla sunum hazırladığım için hepsini ayrı ayrı pişirdim.
Afiyet olsun.