Disable Copy And Past

7 Temmuz 2009 Salı

Damla Çikolatalı Üzümlü Kek


Tarif kekevi 'nden.
Malzemeler :
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker karıştırma kabına alınıp mikserin yüksek ayarında krema gibi olana kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ yavaş yavaş eklenip çıpmaya devam edilir. Limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve iyice özleşinceye kadar karıştırılır. Damla çikolata ve üzümler de eklenip karıştırılarak hamurun içine homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Biraz ılık hale gelince kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 Temmuz 2009 Cuma

Yalancı Su Böreği


Tarif için lütfen tıklayın.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Tava Pizzası


Tarifini buradan aldım.


Malzemeler :
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üzerine :
Sucuk, Sosis, salam, zeytin, mısır, kaşar, vb.
Yapılışı :
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozu kaşıkla çırpılır.Üzerine un eklenip iyice karıştırın. Genişce bir tava hafifçe yağlanır ve hamur tavaya yayılır. Domates salçası, su ve sıvıyağ karıştırılarak sos hazırlanır ve hamurun üzerine sürülür. Sucuk, sosis, salam, zeytin dilimlenip hamurun üzerine yerleştirlir. (İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.) Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, tavanın kapağı kapatılır ve kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirilir. (İlk defa yaptığım için emin olamadım ve ben daha uzun süre pişirdim. Pizzanın altını kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.

Yorum yaz!

30 Haziran 2009 Salı

Ye # 47 (Soğuk İkramlar)

'YESevgili portakalağacı Hatice 'nin düzenlediği Ye # etkinliklerinin Temmuz ayı evsahibi benim. Etkinlik listesine beni de aldığı için Hatice Hanım' a çok teşekkür ediyorum. Etkinlik konusunu "Soğuk ikramlar" olarak belirledim. Umarım seçtiğim konuyu sizler de beğenirsiniz. Bu sıcak yaz günlerde biraz da olsa bizleri serinletebilecek ikramlarınızın tariflerini bekliyor olacağım. Değerli katılımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Son katılım tarihimiz 31 Temmuz. Adınızı, katıldığını şehri ve tarifin linkini birselirem@gmail.com adresine gönderebilirsinz. Eğer blogcu değilseniz adınız ve tarifinizle yine katılabilirsiniz. Tatil sezonu olduğu için duyuruyu biraz erken yapıyorum.
Etkinliğe hazırladığınız her türlü soğuk servis edilen tariflerinizle katılabilirsiniz. (Parfeler, pastalar, sütlü tatlılar, salatalar, zeytinyağlılar, meyveli tarifler, dondurmalar, içecekler ve aklınıza gelebilecek her türlü soğuk ikramlar....)
Etkinlik logosunu aşağıdaki kodu kopyalayarak sayfanıza ekleyebilirsinz. Logo ve kodunu hazırlamada değerli yardımlarını esirgemeyen blogcu arkadaşım Ferah ve iş arkadaşım Yaşar'a çooook teşekkür ediyorum.

HTML KODU


25 Haziran 2009 Perşembe

Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası

Kandil için ne yapayım diye düşünürken Oktay Usta 'da bu helvayı gördüm, evde malzeme de vardı ve hemen yaptım. Biraz garip gelebilir ama hayatımda ilk defa irmik helvası yaptım.


Malzemeler :
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı

Yapılışı :
Tencereye 100 gr.tereyağı alınır, üzerine sıvıyağ ilave edilir. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmik eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şeker alınır. Üzerine 2 su bardağı su ve 3 parça damla sakızı ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Hazırlanan şerbet irmiğin üzerine dökülür. Tencereye1 su bardağı süt eklenip, irmik şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

24 Haziran 2009 Çarşamba

Ye # 46 Kıymalı Kuş Yuvası Makarna

Ye # etkinliklerinin 46. ev sahibesi yeşilkivi arkadaşımız etkinlik konusu olarak makarnayı belirlemiş. Kendisine bu tarifi gönderirken, kolaylıklar ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum. Eminim çok güzel makarna tarifleri kazanacağız, bu etkinlikle.


Malzemeler :
1 paket spagetti makarna
300 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet domates
2 adet sivri biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı rendenmiş parmesan peyniri
tuz ve karabiber

Yapılışı :
Domatesler ve biberler küp şeklinde doğranır. Soğanlar incecik kıyılıp 2 yemek kaşığı sıvıyağda kıyma ile birlikte kavrulur. Domates ve biber eklenip bir süre daha kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Makarna tuzlu suda haşlanıp süzülür. Kalan sıvıyağla harmanlanır. Makarnadan çatalla bir miktar alınıp döndürülerek fırın kabına yerleştirilir. Ortalarına kıymalı harç paylaştırılır. Parmesan peyniri serpiştirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

23 Haziran 2009 Salı

Meyveli Pasta


Yaman etkinlikler in yeni evsahibesi ferah'ın mutfağı arkadaşımız etkinlik konusu olarak Haziran ayında babalar günü olması dolayısıyla "Babamın Sevdiği Tatlar" olarak belirlemiş.
Babam en çok patlıcan yemeklerini sever ama ben etkinliğe eşime babalar günü için hazırladığım pasta ile katılmak istedim. Eşim sevdi, eminim babam da sever, memlekete gittiğimde aynısından babam için de hazırlarım artık. Buradan babama saygı ve sevgilerimi gönderiyor, bütün babaların "babalar gününü" geç de olsa kutluyorum. Aramızdan ayrılanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Ferah arkadaşımıza da kolaylıklar, umarım bol katılımlı, güzel bir etkinlik olur.

Babamla ilgili bir anıma gelince;
Ben köyde dünyaya gelmişim. Çocukluğumda kızlar okula ya hiç gönderilmiyor ya da 3-4. sınıflarda okuldan alınıyordu. "Kızlar okumayı öğrenirse, oğlanlara mektup yazar" mış! Babam köyün büyüklerine rağmen yakın bir bucakta bulunan bir ortaokula kaydımı yaptırdı. Benimle beraber 2 kız arkadaşım daha ortaokula başladı: Nilgün ve Melahat. Biz hergün sabahın köründe 3 kız yollara düşer, yaklaşık 1,5 saat yürüyerek okula giderdik. 1985-86 döneminde çok kötü kar yağdı ve okullar uzun süre tatil oldu. Bir süre sonra okullar açıldı ama yollar hala geçit vermiyor... Çevrede kurt görüldüğü için babam ve arkadaşlarımın babaları sırayla bizi okula götürmeye başladı. Yolun bir kısmı eriyen sular yüzünden geçilemez haldeydi. Babam yolun bu noktasında beni kucağına alarak taşıdı, ayaklarım ıslanmasın diye. Suların yüksekliği dizboyunu geçiyordu. Babamın "13 yaşında koca kız" olan beni kucağında taşıması hem beni utandırmış, hem de çok mutlu etmişti. Babacığım babam olduğun için çok şanslıyım. Çevre baskısına ve imkansızlıklarına rağmen beni hep destekledin ve sayende üniversite bitirdim, güzel bir mesleğim oldu, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Bir anne baba için de her halde en büyük gururdur, evlatlarının iyi yetişmesi. Sana minettarım, iyi ki varsın. Allah sağlıklı, hayırlı, uzun ömür versin. Yüzüne karşı söyleyemesem de "seni çok seviyorum baba."

Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya
1 kutu Dr. Oetker Vanilyalı pasta kreması
1,5 su bardağı süt
50 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
çeşitli meyveler (Ben vişne, ananas ve kivi kullandım.)
tart jöle
Süsleme şekerleri

Keki ıslatmak için;
1/2 su bardağı süt

Yapılışı :
Pandispanya katları soğuk süt ile ıslatılır. Çukur bir kapta margarin mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. 1,5 su bardağı süt ve Dr. Oetker vanilya aromalı krema karışımı eklenip, 2-3 dakika çırpılır. Pandispanyanın birinci katına hazırlanan kremanın yarısı sürülür. Vişne taneleri ve damla çikolata serpilip, diğer pandispanya katı ile kapatılır. Kalan kremanın bir kısmı ile pastanın yanları ve üzeri düzgünce sıvanır. Pastanın üzeri meyvelerle süslenir. Tart jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üzerine gezdirilir. Artan krema krema pompasına doldurulur ve şekilli sıkılarak pasta süslenir.

Afiyet olsun.

18 Haziran 2009 Perşembe

Havuçlu ve Kuru Meyveli Top Kek

Haftasonunda gittiğimiz piknik için hazırladığım kekler. Evde kalan malzemeleri değerlendirmek için blogcu arkadaşların tariflerini harmanladım ve ortaya bu nefis kekler çıktı. İçindeki malzemenin çokluğundan dolayı adına "yok yok" keki denilebilir.

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paketvanilya
2 adet havuç ( rendelenmiş )
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı meyve şekerlemesi
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Yumurta ve tozşeker karıştırma kabına alınarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve karıştırılır. Son olarak, rendelenmiş havuç, meyve şekerlemesi, fındık, sıcak suda bekletilip doğranmış incirler ve tarçın eklenip karıştırılır. Hazırlanan hamur, cupcake kağıtlarına paylaştırılır ya da yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

12 Haziran 2009 Cuma

Mantar Kurabiye

Tarifi Sofra Dergisinden.... Kesinlikle muhteşem bir tat, acıbedem kurabiyesini andırıyor.

Malzemeler :
1 su bardağı toz fındık
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
1 yumurta akı

Yapılışı :
Yarım su bardağı pudra şekeri, toz fındık, yumurta akı ve kakao bir kapta iyice karıştırılır. (Ele yapışan, yumuşak bir hamur oluyor.) 1 su bardağı pudra şekeri bir tabağa dökülür. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve pudra şekerinin içine atılarak yuvarlanır. İyice pudra şekerine bulanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dakika pişirirlir. Tepsiden alınıp soğutularak servis yapılır.

Not : bu ölçüden 9-10 adet kurabiye çıktı, 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

11 Haziran 2009 Perşembe

Zeytinli Rulolar

Tarifini Lezzet Dergisinin ekinden aldım.

Malzemeler :
125 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzerine ;
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Zeytin ezmesi hariç tüm malzeme bir kapta karıştırılıp yoğrulur. Merdane yardımıyla ince dikdörtgen bir hamur açılır. Küçük üçgen şeklinde parçalar kesilir.İçlerine zeytin ezmesi sürülüp, geniş tarafında başlanarak rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.