Disable Copy And Past

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Fındıklı Kurabiye ve Yaman Etkinlik

Alttakiler İrem'in süsledikleri...
Bu kurabiyeleri yaman etkinlikler mayıs ayı evsahibesi özlemhan arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum
Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı (aldığı kadar) un
1 adet yumurtanın akı
1/2 su bardağı toz fındık
Üzerine;
şeker hamuru
gıda boyaları
bal
Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılarak yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hafifçe unlanmış bir zeminde merdane ile 0,5 cm. kalınlığında açılır ve kalıpla kesilerek şekil verilir. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Şeker hamuru gıda boyaları ile istenilen renkte hazırlanır. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hafifçe bal sürülür. Şeker hamuru pudra şekeri serpilmiş bir zeminde merdane ile açılır ve kurabiyelere şekil verilen kalıpla kesilip, kurabiyelerin üzerine yapıştırılır. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

22 Mayıs 2009 Cuma

Pastırmalı Biftek Sarma

Malzemeler :
8 adet biftek
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
3 adet domates
2 adet sivri biber
tuz
sıvıyağ

Yapılışı :
Bifteklerin üzerine birer adet pastırma dilimi serilir. Ortalarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirilip rulo yapılır ve kürdanla tutturulur. Bütün biftekler bu şekilde hazırlanıp, sıvıyağda bir süre kızartılır. 2 adet domates rendelenir ve düdüklü tencereye alınarak çok az sıvıyağda sotelenir. Kızaran biftekler domateslere eklenir, bir miktar sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlanır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Ben üzerine domates biber yerleştirip bir süre de fırında pişirdim.)

Afiyet olsun.

Izgara Tavuklu Salata

Aslında endivyenli yapacaktım ama endivyen bulamayınca marul ve semizotu kullandım. Bu aralar bu tür salataları sık sık yapıyorum. Diyet yapan arkadaşlara bir fikir olsun.

Bu salata tarifini hamarat ablanın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "fırında tavuk yemekleri yarışması" na gönderdim.

Malzemeler :
400 gr. tavuk göğüs
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
atom marul
semiztotu
maydanoz
salatalık
kiraz domates
haşlanmış mısır taneleri
limon suyu
zeytinyağı
balzamik sirke
tuz
Yapılışı :
Dilimlenmiş sarımsak, kekik ve zeytinyağı iyice çırpılır. Biftek şeklinde dilimlenmiş tavukların her tarafına sürülür. Üzeri örtülerek 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Tavuklar sostan çıkarılıp fırın ızgarasında pişirilir.
Yıkanıp kurulanmış yeşillikler, kiraz domates, salatalık dilimleri servis tabağına alınır, üzerine mısır taneleri dökülür. Limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz bir kasede çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir. Tavuk etleri şeritler halinde doğranıp, salatanın üzerine dizilir. İsteğe göre bir yemek kaşığı susam yağsız tavada kavrulup, salataya serpilebilir.
Afiyet olsun.

Asma Yaprağında Enginar Dolması


Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam dereotu, maydanoz
1/2 çorba kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı karabiber-tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
6 adet enginar
12 adet asma yaprağı
Yapılışı :
Pirinçler yıkanıp süzülür. Kuş üzümleri bir kaseye konulup üzerine sıcak su dökülür. Tencereye 2-3 kaşık kadar zeytinyağı konulup, dolmalık fıstıklar kavrulur. Üzerine doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinçler ve kuş üzümleri tencereye dökülür. Karıştırarak 6-7 dakika kavrulur. Tuz ve baharatlar eklendikten sonra bu miktar (1 su bardağı) pirinç ölçüsüyle yapılan pilava konulacak suyun yarısı kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ince doğranmış maydanoz, dereotu, tarçın ve 1/2 limonun suyu eklenip karıştırılır.
Büyük bir asma yaprağının üzerine enginar yerleştirilir. Enginarların ortasına dolma içi doldurulur. Üzeri bir asma yaprağıyla kapatılır, gerekirse iple bağlanır. Hazırlanan enginarlar yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve üzerine çıkacak kadar su eklenip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca ipleri çözülüp servis tabağına alınır, dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

21 Mayıs 2009 Perşembe

Bademli Kurabiye


Malzemeler :
1/2 su bardağu pudra şekeri
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
3 adet haşlanmış yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzerine;
1 adet yumurtanın akı
file badem
Yapılışı :
tereyağı ve pudra şekeri bir kaba alınarak mikser ile çırpılır. Ayrı bir kapta katı pişmiş yumurta sarıları iyice ezilip içine vanilya eklenir. Tereyağlı karışıma eklenip, aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hafifçe unlanmış zeminde yarım cm. kalınlığında oklava ile açılır, kalp şeklinde kurabiye kalıbı yardımıyla kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta akı sürülüp, file badem serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye

Tarifini Begüm arkadaşımızda görmüştüm, ufak tefek değişiklikler yaptım.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı damla cikolata
aldığı kadar un
Üzeri icin:
2 yumurtanın akı
ince cekilmiş fıstık, ceviz
Yapılışı :
Yumuşamış tereyağı, yumurta sarıları, sıvıyağ ve pudraşekeri yoğurma kabına alınıp, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Un (3 su bardağına yakın), vanilya, kabartma tozu ve kakao başka bir kapta karıştırılarak yağlı karışıma eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Gerektikçe un eklenir. Damla çikolatalar eklenip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır, önce yumurta akına, sonra çekilmiş fıstığa veya cevize batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

15 Mayıs 2009 Cuma

Çikolatalı toplar


İrem'in doğumgünü pastasından arta kalan kekleri bu şekilde değerlendirdim. Malzeme ölçüsü vermiyorum, göz kararı ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler :
kakaolu kek
dövülmüş ceviz, fındık
damla çikolata
yeteri kadar süt
Üzerine ;
1 paket bitter çikolata
toz antep fıstığı, bütün fındık, süsleme şekerleri, vb.
Yapılışı :
Kek robotta çekilir. Dövülmüş ceviz, fındık eklenir. Çok az süt ilavesiyle yoğrulur. Damla çikolata da karışıma eklenip harmanlanır. Malzemeden küçük küçük toplar yapılır. Benmari yöntemiyle eritilen çikolataya batırılıp, üzerine bütün fındık batırılır ya da toz fıstık, süs şekerleri, vb. serpilir. Çikolata donunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

Mahlepli Kurabiye


Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzeri için;
susam, çörekotu

Yapılışı :
Un hariç tüm malzeme yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp istenilen şekil verilir. Şekil vermek için kurabiye kalıbı kullanılabilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

14 Mayıs 2009 Perşembe

Cevizli Çikolatalı Kurabiye P.D.Ç.S.E. 42


Bu kurabiyeleri de P.D.Ç.S.E. 42 evsahibesi tarifdünyası arkadaşımıza gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 pkt vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine;
1 paket bitter çikolata
çekilmiş ceviz

Yapılışı :
Margarin ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Ceviz eklenip iyice karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca benmari yöntemiyle (ısıya dayanıklı bir kaba yarıya kadar su doldurulur, ocağa yerleştirilir. Üzerine ısıya dayanıklı cam bir kap oturtulur, çikolatalar parçalanarak cam kaba doldurulur ve eritilir.) eritilen bitter çikolataya batırılıp üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Afiyet olsun.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

İrem'in Doğum Günü Pastası 2


Pandispanya tarifini sevgili Hülya 'nın sayfasından aldım. Kızım bu doğum gününde Pamuk prensesli bir pasta istedi. Ben de alışveriş yapmaya üşendiğim için evdeki malzemelerle böyle bir pasta yaptım. Yani; çıkıp meyve almaya üşendim ama profiterol yapmaya üşenmedim:))
Aslında nehir görüntüsünü tart jöle ile yapacaktım ama evde tart jöle kalmadığı için kremşanti kullandım.

Malzemeler :
Pandispanyası için ;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 kahve fincanı un
Profiterol için;
Hamuru için;
2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
100 ml. krema
80 gr. Bitter çikolata
Arasına;
damla çikolata
fındıklı çikolata draje
Pastanın yanları ve üstü için;
1 paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması
1 poşet kremşanti
krem şanti ve kremayı hazırlamak için paketin üzerinde verilen miktarda soğuk süt
toz antepfıstığı
1 paket bitter çikolata (rendelenecek)
çakıl taşı görünümlü çikolata
mavi gıda boyası
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyuncakları
Yapılışı :
Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)
Profiterol topları yapmak için;
Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır.
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Hazırlanan kremanın bir kısmı pandispanyanın üzerine sürmek için ayrılır, geri kalanı krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.)Üst sosu için kremayı ocağa alıp kaynatın. Sonra ince kıyılmış çikolata parçalarını ilave edin ve birlikte biraz pişirin.
Soğuyan pandispanya bir bıçak yardımıyla iki kat olacak şekilde kesilir. Bir miktar sütle pandispanya katları ıslatılır. (Pandispanya çok yumuşaksa gerek kalmayabilir.) Ayrılan labneli krema birinci katın üzerine sürülür. Profiterol topları düzgünce yerleştirilir. Damla çikolata ve fındıklı draje serpilir. Pişirilen üst sos ılık hale gelince profiterollerin üstüne gezdirilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır.
Dr. Oetker kakaolu krema üzerindeki tarife göre hazırlanır. Pastanın yanları ve üstü kaplanır. Pastanın ortası nehir görünümü vermek için boş bırakılır.
Krem şanti 1/2 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. Bir kısmı mavi gıda boyası ile renklendirilir. Mavi kremşanti pastanın ortasına sürülür, kaşığın arkasıyla bastırılıp çekilerek dalgalı görünüm verilir. Yanlarına çakıl taşı görünümlü çikolatalar dizilir. Kenardaki boşluklara toz antepfıstığı serpilerek çimen görüntüsü elde edilir. Pastanın yanlarına rendelenmiş bitter çikolata serpilir. Kenarlar ayrılan beyaz kremşanti ile süslenir. Son olarak üzerine oyuncaklar yerleştirilip, buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.