Disable Copy And Past
17 Aralık 2014 Çarşamba
Fırında Baharatlı Karnabahar
Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım limon
1 tatlı kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı :
Karnabahar küçük çiçeklerine ayrılıp yıkanır ve suyu süzülür. Bir kapta; yağ, tuz, limon suyu ve baharatlarla harmanlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. (İsteğe göre rendelenmiş sarımsak ya da sarımsak tozu ekleyebilirsiniz.)180 derece fırında 40-45 dakika karnabaharlar kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Karnıbaharın her türlüsüne bayılıyorum,ellerine sağlık canım..afiyetle..
Elinize sağlık kızartma yerine iyi bir seçenek olmuş sevgiler
ellerine sağlık güzel bir alternatif :)
Yorum Gönder