2 su bardağı Tel Şehriye
300-400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 kase haşlanmış bezelye
2 su bardağı tavuk suyu (2 su bardağı su + 1 küp tavuk bulyon da olabilir.)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı
Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Üzerine tel şehriye dökülüp rengi dönünceye kadar kavrulur ve ocak kapatılır.
Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Üzerine tel şehriye dökülüp rengi dönünceye kadar kavrulur ve ocak kapatılır.
Başka bir tencerede tereyağı eritilir. Küp şeklinde doğranmış biberler eklenip kavrulur.Tavuk etleri eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavuk etinin üzerine kavrulmuş şehriye ve haşlanmış bezelye eklenip karıştırılır. Sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için 15 dakika kadar bekletilip, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Arkadaşım ellerine sağlık leziz bir
o kadarda şık sevgiler.
Harika görünüyor canım.
Can çektiriyor inan..
Ellerine sağlık.
Ayyyy nefis üstü bir pilav.Ellerinize sağlık.Sevgiler;
Ayy ben bu pilavi cok seviyorum. Bir tabak alsam olurmu yok yok iki tabak alayım birisini yogurtla yerim...))
Eline saglik harika olmuş.
Renkli bir pilav olmuş. Ellerine sağlık
merhaba uzun zamndır görüşemedik, bir komşu ziyareti yapayım dedim:) üzerindeki rokayla nefis gözüküyor ellrine sağlık
sevgiler
seval
Yorum Gönder