Malzemeler:
1 kg. siyah üzüm
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı :
Siyah üzüm iyice yıkanır. Suyla birlikte bir tencerede kaynatılır. Toz şeker eklenip 5 dk. daha kaynatılır. Üzüm suyu süzgeçten geçirilir ve soğutulur. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayrılıp nişastayla birlikte karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir. Kalan üzüm suyuna eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutup, katılaşınca servis tabağına ters çevrilir. Üzümlerle süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
19 yorum:
walla ellerinize sağlık..ben ba-yı-lı-rım bu tatlıya..gerçi tatlı demek pek doğru değil tatlı gibi olmuyo esasında..
ben rizeliyim ve bu bizim yöreye has bi tariftir...bayramda memlekete gidince bol bol yemeyi planlıyorum..sizde çok hoş bi sunum yapmışsınız ..ellerinize sağlık tekrar..:D
bildiğim kadarı ile doğu karadeniz kültürüne özel bu tarif:))
ellerine sağlık canımm rengi harika:)
RENGI SUPER
birselcim tadını çok merak ettim .Annemde bekleyen üzümler var bende yapayım
ama önce sana sorayım tadı güzelmi
benim minik aysu yer mi
İremi kocaman öperim senide tabi
sevgiler
Sirf bu renginden dolayi vuruldum bu tatliya .Tarifi aldim hemen deneyecegim...
Tesekkürler sevgiler
Harika gorunuyor , muthis bir renk
Elelrien saglik canim, ilk firsata deniycem.
Sevgiler,
Sefa
çok güzel ve lezzetli bir tatlı rengide harika görünüyor bende siyah üzümden reçel yaptım yakında yayınlayacağim
Canım mutfakda harikalar yaratmak bu olsa gerek Afyon lokumu, Gül tatlısının renkli halleri ve pepeçura nefis olmuş. Ellerine emeğine sağlık.Harikasınız anne kız...Sevgilerimle...
nefis görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler
rengi mükemmel olmuş tadıda muhakkak öyledir
sevgiler..
görüntü çok cicii :) ellerine sağlık..
www.yemekaski.com
vaaav, o ne guzel renk! hem de dogal!
ellerine sağlık rengi süper eminim tadıda öyledir
ellerine sağlık
çok iştah açıcı bir rengi var..ellerine sağlık canımm..sevgiler
nasıl güzel bir renk bu, ellerinize sağlık...
Merhaba, ben de seni izlemeye geldim. Guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.
Dün yaptim bugün yedik.Süper hafif bir tatli.Cok hosumuza gitti.Paylasimin icin tekrar tesekkür ederim.Sevgiler
ya ben bişi dicem ama ben bu tatlıyı rizede yemiştim özel bi üzümden yapılıyordu sanki kokulu üzüm diyorlardı mayhoş bir tadı oluyordu normal siyah üzümden de olur mu ki:)
ya ben bu tatlıyı rizede yemiştim ama özel bir üzümden yapıyorlardı normal siyah üzümden de olur mu ki denesek:) mayhoş bi tadı vardı ondan sevmiştim de
Yorum Gönder