Disable Copy And Past

20 Ekim 2010 Çarşamba

Kuğu Profiterol


Yarışma için hamaratabla'ya gönderdiğim tariflerden biriydi....
Malzemeler :

Hamuru için

2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un
İç krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Üst kreması için :
80gr bitter çikolata
100 ml süt kreması

Ayrıca;
Pudra şekeri
Kuş üzümü (göz şekli yapmak için)

Yapılışı :
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bu arada iç krema malzemeleri karıştırılıp pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan iç krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır. Hazırlanan iç krema dolaba konulur.Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğrulur. Krema torbasının ya da pompasının ucuna orta boy düz uç takılıp hazırlanan hamur doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır. ( Profiterol sıkar gibi başlayıp, kendimize doğru çekerek bitiriyoruz. Başlangıç yeri yüksek bitiş yeri incelerek kuğu şeklini veriyoruz.) Hamurun bir kısmıyla kuğuların kafasını oluşturmak için torbaya düz ince bir uç takılır ve başka bir tepsiye S şeklinde sıkılır. (son kıvrımını biraz düz bırakmak gerekiyor.). “S” ‘şekilli olan hamurlara kuş üzümü batırılıp göz şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.Üst sosu için; krema ocağa alınıp ısıtılır. Sonra ince kıyılmış çikolata parçaları ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
Fırından çıkınca kuğuların gövdesinin üst kısmı kesilip, içine krema sıkılır. Dilerseniz kremaya küçük doğranmış muz ilave edebilirsiniz. Kesilen parçalar ikiye bölünüp, kuğunun kanatları olacak şekilde batırılır. Son olarak kafa bölümü batırılarak kuğu şekli tamamlanır. Üzerine pudra şekeri elenir. Servis tabağına çikolata sos dökülür, üzerlerine kuğular yerleştirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Birselciğim yine ellerineden enfes
bir güzellik çıkmış.Bayılıdım elle
rine sağlık.Kucak dolusu sevgiler.

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım ellerine yüreğine sağlık yine harikalar yaratmışsın sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok şık olmuş Kuğu'ların sevgili Birsel..Benim de çok hoşuma gitti..Gönlüne sağlık..Sevgiler..

Saglıklımutfak dedi ki...

çok şık olmuş canım eline sağlık sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

canımm hem romantik hemde çok cici olmuşlar:))
ellerine sağlık tatlım:))

sarımutfak-hande dedi ki...

harika
ellerine sağlık canım

YeMeK vAkTi dedi ki...

yok yok anacım mümkün değil senin hızına yetişmek.Ellerine sağlık bayıldım bayıldım

Hülya dedi ki...

Birselcım cok guzel gozukuyolar!

otomatikkepce dedi ki...

Güzelliğe bak maşallah

PINAR dedi ki...

bu ne kadar hoş bir görüntü böyle...ellerine sağlık,harika...

Unknown dedi ki...

Rabbim bu ne güzelliktir böyle...Çook ama çok cici olmuş,ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Profiterol çok sevdiğim bir tatlıdır ama bu şekilde çok güzel olmuş.Ellerinize emeklerinize sağlık.
Sevgiler.

nuralp dedi ki...

Ellerinize sağlık. Buna benzer kuğulardan yapıp pasta süslemesinde kullanmıştım bende... Sizinkiler gerçek kuğu gibi süzülüyor eminim tadıda o derece güzeldir. emeğinize sağlık....

Işıl dedi ki...

nerden dusunursun bunları nefıs olmus

Seçil dedi ki...

Ellerine sağlık.. kuğular pek şirin :)
www.yemekaski.com

Erica (Irene) dedi ki...

This looks so amazing.....Cok Guzel. :-)